Univerzitetski plesni klub

UNIVERZITETSKI PLESNI KLUB

Na osnivačkoj Skupštini dr.sc. Samir Mačković, doc imenovan je za predsjednika Univerzitetskog plesnog kluba Univerziteta u Tuzli. Klub je opravdao svoju ulogu te studentima, zaposlenicima Univerziteta  i građanstvu obezbjedio kvalitetnu plesnu edukaciju. Univerzitet kao vodilja razvoja  sportsko – kulturnih dešavanja, pored obrazovnog karaktera, kroz besplatne časove plesa, te plesne manifestacije, pruža značajan doprinos u razvoju studenta kao cjelovite ličnosti.

senadidina

Klub takođe, kao član Sportskog plesnog saveza BiH, uzima učešće na takmičenjima latinoameričkih – standarnih i modernih plesova. Veoma važnu aktivnost kojom je na poseban način obilježen rad UPK-a je „Univerzitetki plesni bal” koji je od studenata, zaposlenika i građana izuzetno posjećen i medijski propraćen. Univerzitetski plesni klub UNTZ je bio suorganizator manifestacije na kojem  je oboren Guinnessov rekord na temu NAJVEĆI VALCER NA SVIJETU. Manifestacija je održana 07.05.2010. godine.

Najznačajniji uspjeh UPK-a ostvarili su Dina Mirašćić i Senad Softić osvajanjem 4. mjesta na Svjetskom kupu u Zagrebu čime su reprezentativno predstavljali Univerzitet u Tuzli.