Zakup dvorana

OLYMPUS DIGITAL CAMERACentar za sport Univerziteta u Tuzli nudi raznovrsnu mogućnost zakupa  Univerzitetske dvorane i nogometnog terena u Kampusu Univerziteta u Tuzli. Različite evente, team-buldinge, promocije, seminare,  koncerte, interna takmičenja, odigravanje utakmica,  te trenažne procese i profesionalna takmičenja moguće je organizirati u otvorenim i zatvorenim površinama.
Univerzitetska dvorana  nalazi se preko puta Robne kuće „Omega”. Dvorana je izgrađena 1981. godine. Bruto razvijena površina građevine iznosi 1100 m², a razvijena površina građevine odnosno u tlocrtu 1000 m². Površina vanjskog prostora je 1000 m², a površina partera iznosi 570m².
Osnovna namjena dvorane je za sportove: košarku, rukomet, odbojku, judo, karate, mali nogomet, badminton, ples, aerobik i sl.  Također, dvorana se koristi i za koncerte, sajmove, tribine, turnire, revije, rekreaciju i sl.. Posebno može biti zanimljiva Univerzalnim školama sporta, održavanje trenažnog procesa sportskih klubova,  sindikalnim sportskim društvima i sličnim udruženjima za potrebe sportske rekreacije.
Glavni dio dvorane čini sportski teren, a u sklopu Dvorane nalaze se 3 svlačionice i  kancelarijski prostor. Kapacitet gledališta je 2000 sjedećih i 1.000 stajaćih mjesta. Dvorana je prilagođena osobama sa invaliditetom i priključena je na gradsko grijanje. Posjeduje parking koji se ne plaća.

Detaljnije informacije za najam Dvorane:
Adresa: Univerzitetska br.8, Tuzla
Telefon: +387 61 738 580
Fax: +387 35 287 536
E-mail: centarzasport@untz.ba
Kontakt osoba:   Alan Alagić, sekretar Centra za sport (061 738 580)

Galerija slika i dosadašnjih događanja u Dvorani:

Pogledajte lokaciju Dvorane  pomoću Google Map servisa: