POZIVNICA,UNIVERZITETSKI PLESNI BAL

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas na Univerzitetski plesni bal i da svojim prisustvom uveličate obilježavanje 42 godine postojanja i rada Univerziteta u Tuzli. Bal će se održati 20.12.2018. godine u hotelu Tuzla (restoran „Breza“) sa početkom u 20.00 sati. Rezervacije do 16.12.2018. g.  na tel.: 061 738 580, emeil:centarzasport@untz.ba Studenti prijave mogu izvršti… Read More »

SPORTSKO – KULTURNE AKTIVNOSTI POVODOM 42 GODINE POSTOJANJA I RADA UNIVERZITETA U TUZLI

Centar za sport Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Tuzli organizuju sportsko – kulturne aktivnosti povodom 42 godine postojanja i rada Univerziteta u Tuzli. Mnogobrojne aktivnosti poput odbojke, nogometa, plesa  namjenjenje su studentima, zaposlenicima i građanstvu. Učešće će uzeti Sveučilište Josip Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Mostaru i Univerzitet u… Read More »

ERF – PMF 8:2

Šesto kolo UNTZ lige za zaposlenike donijelo je samo jednu utakmicu na rasporedu, dok su dvije završene službenim rezultatima. ERF- PMF 8:2 (3:2) Od početka ovog susreta vodila se neizvjesna borba u ovom susretu. Harčin i Mrkonjić pogodili su za ERF, ali Smajić i Šabić nisu dopustili popularnim Žutim da se odvoje pa su vrlo… Read More »

DAN UNIVERZITETA, UTAKMICA UNTZ : CENTRALNO GRIJANJE

U okviru mnogobrojnih sportskih aktivnosti koji se realiziraju povodom Dana Univerziteta je i prijateljska utakmica uzmeđu zaposlenika Univerziteta u Tuzli i Centralnog grijanja. Iako je utakmica bila prijateljskog karaktera žara i borbe na terenu nije nedostajalo. Ekipa Univerziteta u Tuzli u prvom poluvremenu je dominirala i otišča na odmor sa rezultatom 2:0 u svoju korist.… Read More »

U OKVIRU DANA UNIVERZITETA OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI BIH

Centar za sport U niverziteta u Tuzli u saradnji sa Planinarskim društvom “Konjuh” 25.11.2018. godine jednodnevnim izletom na Ilinčicu – planinska kuća Vršani obilježili su 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Na ovaj način obilježen je Dan državnosti koja je civilizacijska, humana i građanska dužnost svakog građanina Bosne i Hercegovine, a ujedno i pogodna prilika… Read More »

5. KOLO MALONOGOMETNE LIGE

Peto kolo Lige uposlenika UNTZ donijelo je samo jedan zvaničan susret, dok su dva završena službenim rezultatom. RGGF je deklasirao PMF, dok su Ekonomija i ERF susrete dobili službenim rezultatom. Mašinstvo- ERF 5:8 ( službeno 0:5) Ekonomija- Medicina (5:0 službeno ) PMF- RGGF 0:5 (0:4) RGGF već u prvom poluvremenu sjajnom igrom došao je do… Read More »

Odigrano 4. kolo malonogometne lige

U okviru 4. kola Lige za zaposlenike odigrane su veoma zanimljive utakmice. RGGF je upisao novu pobjedu, ERF visoko porazio Ekonomiju, dok Tehnologija i dalje suvereno hara ligom, ove sezone. Krenimo redom sa utakmicama ovog kola. FILOZOFIJA- RGGF 5:10 Odlično su krenuli fudbaleri Filozofije i poveli 1:0, i dobro se držali do pred kraj poluvremena.… Read More »

TEHNOLOGIJA ZABILJEŽILA POBJEDU

Treće kolo Lige uposlenika UNTZ donijelo je zanimljive susrete. Mašinstvo je ostvarilo prvu pobjedu koja se ne priznaje, ERF prvi poraz, dok PMF zbog nedolaska Medicine ostao je na maksimalnom učinku nakon tri kola. Krenimo redom sa utakmicama ovog kola. EKONOMIJA-MAŠINSTVO 5:8(3:3) Sjajan susret gledali smo u okršaju Ekonomije i Mašinstva. Rano je povela Ekonomija… Read More »

PREKO STOTINU ZAINTERESOVANIH ZA BESPLATNU ŠKOLU PLESA

Dana 24.10.2018. godine održan je prvi čas besplatne škole plesa koja se pokazala kao pun pogodak. Preko stotinu zainteresovanih studenata, zaposlenika i građanstva već na prvom satu savladali su osnove plesova salse, bečkog valcera i disko koreografije. Svi prisutni nisu krili oduševljenje dobrom atmosferom i muzikom. Škola plesa će trajati 2 mjeseca i rezultirat će… Read More »

ODIGRANO 2. KOLO MALONOGOMETNE LIGE

U okviru 2. kola Lige za zaposlenike viđene su sjajne utakmice. Krenimo redom sa utakmicama drugog kola. TEHNOLOGIJA- RGGF 6:1 Odlično prvo poluvrijeme odigrali su fudbaleri Tehnologije i već su tada imali prednost od 4:0. U nastavku smo vidjeli još tri gola, dva u mreži RGGF i jedan u mreži onaj počasni za Tehnologiju. Sjajan… Read More »