ERF I TEHNOLOZI DIJELE PRVO MJESTO NA TABELI

Deseto kolo UNTZ lige za zaposlenike koje je odigrano 5. marta  donijelo je jednu novinu, odigrane su konačno sve utakmice. MEDICINA-TEHNOLOGIJA 3:6(0:1) Prvo poluvrijeme gledali smo odličnu utakmicu, gdje su Medicinari iznenadili favorizovane Tehnologe jako dobrom igrom. Pa je tako nakon prvog poluvremena rezultat glasio 1:0 u korist Tehnologije. Drugo poluvrijeme ipak nešto bolja igra… Read More »

ERF NADIGRAO MAŠINCE

FILOZOFIJA- EKONOMIJA 5:2 (3:1) Utakmica bez nekog posebnog rezultatskog naboja. Iskusni Filozofi od početka su imali sve u svojim rukama  te na kraju slavili i više nego ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:2. Filozofija: Sabitović 10, 12 Mašić 11 Zulić 16, Krpić 20 Ekonomija: Mujčić 13, 30   Tehnologija- PMF (nije odigrano)   RGGF- MEDICINA 6:3 (6:0)… Read More »

UNTZ Basketball Cup

U utorak, 25.2.2020. godine sa početkom u 14h u Univerzitetskoj dvorani,  održat će se UNTZ Basketball Cup za studente Univerziteta u Tuzli. Šest prijavljenih ekipa će uzeti učešće na turniru. Koja će ekipa odnijeti pobjednički pehar saznat ćemo danas. Svim ekipama želimo mnogo sportske sreće.  

MEDICINARI ODREDILI PRAVU TERAPIJU MAŠINCIMA

Osmo kolo UNTZ lige za zaposlenike donijelo je zanimljive rezultate.   EKONOMIJA- ERF 3:11 (1:6) Futbaleri ERF u prvom kolu nastavka upisali su laganu pobjedu protiv Ekonomije. Na poluvremenu je već bilo 6:1, da bi na kraju završilo velikih 11:3. ERF nastavlja svoju dugogodišnju borbu za osvajanjem prvenstva, da li će ugroziti “vladare” ekipu Tehnološkog… Read More »

USPJEŠNO ODRŽAN 1. MEMORIJALNI TURNIR “NERMIN AKELJIĆ”

U organizaciji Centra za sport UNTZ 8. februara održan je  1. Malonogometni memorijalni turnir “Nermin Akeljić”. U finalu ekipa Studentski dom UNTZ savladala je Filozofski fakultet rezultatom 3:1. Skupljena sredstva od kotizacije u iznosu od 1480,00KM usmjerit će se na liječenje Zare Sivčević. Ovom prilikom zahvaljujemo se ekipama koje su učestvovale na turniru i to: Studentski… Read More »

14 EKIPA ĆE UZETI UČEŠĆE

Dana 8. februara 2020. godine 14 malonogometnih ekipa će uzeti učešće na Memorijalnom  malonogometnom turniru „Nermin Akeljić“ koji će biti humanitarnog karaktera.   Turnir se održava u znak sjećanja na Nermina Akeljića, kolege, igrača malonogometne lige zaposlenika Univerziteta u Tuzli. Sva prikupljena sredstva od kotizacije usmjerit će se na liječenje djevojčice Zare Sivčević. Turnir će se… Read More »

POZIV NA MEMORIJALNI TURNIR “NERMIN AKELJIĆ”

8. februara 2020. godine  će se u znak sjećanja na Nermina Akeljića, kolege, igrača malonogometne lige zaposlenika Univerziteta u Tuzli, održati Memorijalni  malonogometni turnir „Nermin Akeljić“ koji će biti humanitarnog karaktera. Sva prikupljena sredstva od kotizacije usmjerit će se na liječenje djevojčice Zare Sivčević. Turnir će se održati u Univerzitetskoj dvorani. Pozivamo sve zainteresovane ekipe… Read More »

14. JANUARA VELIKO FINALE

UNTZ Futsal liga stigla je do same završnice u kojoj se u finalnoj utakmici sastaju ekipe Medicinskog fakulteta i Mašinskog fakulteta. Finalna utakmica između navedenih ekipa odigrat će se u utorak 14. januara 2020. godine u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, sa početkom u 18h. Pored finalne utakmice na isti dan u 17h odigrat će se utakmica za treće mjesto, a snage će odmjeriti ekipe Filozofskog fakulteta… Read More »

ZAVRŠEN PRVI DIO SEZONE MALONOGOMETNE LIGE ZA ZAPOSLENIKE

Odigrano je  7. kolo malonogometne lige zaposlenika Univerziteta u Tuzli čime se završio prvi dio sezone. Podsjetit ćemo da je ovo šesta sezona i da okuplja veliki broj nastavnog i nenastavnog osoblja koji zadovoljavaju svoje potrebe za sportskom rekreacijom. U ligi učestvuje 8 ekipa i to: ekipa Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta ekipa Medicinskog fakulteta, ekipa… Read More »

POVODOM 43 GODINE UNIVERZITETA U TUZLI ODRŽAN UNIVERZITETSKI PLESNI BAL

Povodom 43 godine postojanja i rada Univerziteta u Tuzli 17.12.2019. godine u Hotelu Tuzla održan je Univerzitetski plesni bal. Brojne zvanice, rektore drugih univerziteta u BiH, zaposlenike i studente Univeriziteta, pozdravila je prof.dr. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli. Uz zvuke tradicionalnog bečkog valcera otvorena je manifestacija. Bogati zabavni program cijelom događaju dao je posebnu… Read More »