ODRŽAN HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR “SVI SMO UZ TEBE DŽEMILE”

Centar za sport u saradnji sa Univerzitetskim sportskim društvom organizovali su dvodnevni humanitarni turnir pod nazivom „Svi smo uz tebe Džemile”. Ekipe učesnice plaćanjem kotizacije potpomogle su skupljanje sredstava za liječenje Džemila Mujića. Ukupno je skupljeno 1430,00 KM. Ekipe koje su učestvovale: Deling, Babilon, Makom, Centralno grijanje, Komunalac, Studentski parlament Univerziteta u Tuzli, Studentsko vijeće… Read More »

23. LJETNI UNIVERZITET TEHNOLOGIJA OSVOJILA UNIVERZITETSKI KUP

U okviru 23. Ljetnog univerziteta održan je dvodnevni turnir u malom nogometu za zaposlenike Univerziteta. Učešće je uzelo sedam fakultetskih ekipa i to: Mašinski fakultet, Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet, Ekonomski fakultet, Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Filozofski fakultet, Prirodno – matematički fakultet, Tehnološki fakultet. U prvoj polufinalnoj utakmici FTOS je rezultatom 3:2 savladao Mašinski… Read More »

USPJEŠNO ODRŽANI MEĐUUNIVERZITETSKI SPORTSKI SUSRETI “BALKANIJADA 2018”

Studentski parlament Univerziteta u Tuzli  u saradnji sa Univerzitetskim sportskim društvo Univerziteta u Tuzli i Centrom za sport i ove godine organizovali su treću po redu Međuuniverzitetske sportske susrete „Balkanijada“, na kojoj učestvuju studenti sa više univerziteta/sveučilišta/fakulteta sa prostora Balkana. Ove godine „Balkanijada 2018“ okupila je oko 250 studenata sa 11 univerziteta, koji su se… Read More »

VELIKO INTERESOVANJE ZA ŠKOLU PLESA

U okviru 23. Ljetnog univerziteta u organizaciji Centra za sport i Univerzitetskog sportskog društva održala se dvodnevna škola plesa za građanstvo i studente Univerziteta u Tuzli. Učesnici su uz dobru zabavu i muziku savladali osnovne korake plesova, merengea, salse, ča-ča-ča, disko koreografije i makarene. „Zaista mi je drago što je ovako nešto organizovano, jer zaista… Read More »

Ljetni univerzitet, završen Ironman

U okviru 23.  Ljetnog univerziteta održano je takmičenje pod nazivom “Ironman” u muškoj i ženskoj konkurenciji. Njabolji u muškoj konkurenciji bio je Sarajlić Adnan sa osvojenih 30 bodova, drugoplasirani je Danijal Aljić (20,5 bodova) i trećeplasirani Begić Damir (20 bodova). U ženskoj konkurenciji poredak izgleda ovako: Azra Đogić 41, 7 bodova, Elena Omerović, 36 bodova,… Read More »

IZVUČENI PAROVI III UNIVERZITETSKOG KUPA

Dana 25. 6.2018. godie u okviru Ljetnog univerziteta održat će se kvalifikacije III Univerzitetskog malonogometnog kupa za zaposlenika Univerziteta u Tuzli. Utakmica pretkola: – PMF : MEDICINA, 16:30 SATI Izvučeni su sljedeći parovi: 1. MAŠINSTVO : EKONOMIJA, 17.10 sati, 2. FTOS : RGGF, 17.50 SATI, 3. ERF : POBJEDNIK PRED KOLA, 18.30 SATI, 4. TEHNOLOGIJA… Read More »

PRIJAVA ZA IRONMAN, NAJAVA

Centar za sport Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Univerzitetskim sportskim društvom od 25. do 29. juna  organizirat će sportske aktivnosti u okviru Ljetnog univerziteta. Programi su namjenjeni građanstvu, studentima i zaposlenicima Univerziteta. Prijave za aktivnosti kurs plesa i tuzlanski „IRONMAN” do 24.6.2018. godine na e-meil:centarzasport@untz.ba ili na broj telefona 061/738-580. Prijavi se za tuzlanski… Read More »

NAJAVA BALKANIJADA 2018 “MEĐUUNIVERZITETSKI SPORTSKI SUSRETI”

NAJAVA, BALKANIJADA 2018 REGIONALNI MEĐUUNIVERZITETSKI SPORTSKI SUSRETI 21.6.-23.6.2018. GODINA SVEČANO OTVARANJE 21.6.2018. GODINE U 20,00 SATI UNIVERZITETSKA DVORANA UČESNICI: UNIVERZITET U ZENICI UNIVERZITET U BIHAĆU UNIVERZITET U SARAJEVU UNIVERZITET ISTOĆNO SARAJEVO SVEUČILIŠTE U ZAGREBU UNIVERZITET „DŽEMAL BIJEDIĆ“ U MOSTARU SVEUČILIŠTE U MOSTARU UNIVERZITET SINERGIJA IPI AKADEMIJA TUZLA UNIVERZITET BURCH INTERNACIONALNI UNIVERZITET U SARAJEVU SVEUČILIŠTE JOSPI… Read More »

HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR „Svi smo uz tebe Džemile“

 Centar za sport Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Univerzitetskim sportskim društvom 5. i 6.7.2018. godine organizovati će treći po redu Malonogometni humanitarni turnir ovaj put pod nazivom „Svi smo uz tebe Džemile“. Turnir bi okupio sportske ekipe (5+1) različitih firmi i neformalnih grupa građana koji bi plaćanjem kotizacije u iznosu od 100,00 KM po… Read More »

LJETNI UNIVERZITET 2018, PRIJAVI SE NA KURS PLESA I TUZLANSKI IRONMAN

Centar za sport Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Univerzitetskim sportskim društvom organizirat će sportske aktivnosti u okviru Ljetnog univerziteta. Programi su namjenjeni studentima, zaposlenicima Univerziteta i građanstvu. Prijave za aktivnosti kurs plesa i Tuzlanski IRONMAN do 24.6.2018. godine na e- meil:centarzasport@untz.ba ili na broj telefona 061/738-580. Sportske aktivnosti koje će se realizovati u okviru… Read More »