ODIGRANO 11. KOLO MALONOGOMETNE LIGE ZA ZAPOSLENIKE

Nakon odigranog 11. kola malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta u Tuzli drugo mjesto na tabeli sa istim brojem bodova i gol razlikom djele ekipe Edukacijsko – rehabilitacijskog i Tehnološkog fakulteta. Ekipa FTOS –a drugoplasiranim za 3 boda bježi na tabeli što je dovoljno da osvoje i titulu prvaka prvenstva ukoliko im neko ne pomrsi račune.… Read More »

POZIVNICA, OBILJEŽAVANJE DANA NEZAVISNOSTI BIH – VRŠANI

Poštovane kolegice i kolege, Državna nezavisnost je kamen temeljac naše slobode. Nezavisnost je prvi uslov da bismo uspješno gradili demokratsko, pravedno i uspješno društvo i da bismo imali dostojno mjesto među narodima i državama Evrope i svijeta. Proslavimo radosno ovaj praznik jednodnevnim izletom na Ilinčicu – planinska kuća Vršani u utorak 01.03.2018. godine u organizaciji… Read More »

UNIVERZITETSKA DVORANA UNIVERZITETA U TUZLI MJESTO ZA VELIKE DOGAĐAJE

Da dvorana ponovo postaje mjesto sportskih, kulturnih i muzičkih događaja u Gradu Tuzli dokaz je skoro održan “BH Muzički Oscar”. Kapacitet od 2000 mjesta, tehnički i sigurnosni uslovi, parking su samo neki od mogućnosti koje pruža Univerzitet u Tuzli prilikom zakupa Univerzitetske dvorane. Fotografije sa događaja “BH Muzički Oscar”

UNIVERZITETSKA DVORANA U NOVOM RUHU

Univerzitetska dvorana koja se   nalazi se preko puta Robne kuće „Omega”izgrađena je 1981. godine. Centar za sport koji rukovodi dvoranom poziva sva udruženja, sportske klubove da imaju mogućnost zakupa dvorane za različite evente, team-buldinge, promocije, seminare,  koncerte, interna takmičenja, odigravanje utakmica,  te trenažne procese i profesionalna takmičenja. Dvorana ponovo postaje “hram sporta” u prilog tome… Read More »

U TOKU ŠKOLA KLIZANJA U ORGANIZACIJI CENTRA ZA SPORT

Centar za sport Univerziteta u Tuzli organizuje mini školu klizanja za djecu uposlenika i uposlenike Univerziteta. Oko 20 -ak prijavljenih imat će priliku naučiti osnove klizanja u prelijepom ambijetu Gradskog klizališta. Ovom prilikom pozivamo i ostale zainteresovane da nam se pridruže u terminima 24. i 26.1.2018. godine od 17h. Zašto baš klizanje??? Klizanje je fizička… Read More »

ZAVRŠEN PRVI DIO SEZONE MALONOGOMETNE LIGE ZA ZAPOSLENIKE UNTZ

Centar za sport Univerziteta u Tuzli već četiri godine za redom uspješno organizira Malonogometnu ligu za zaposlenike Univerziteta. Nakon odigranih 9 kola tj. završetka prvog dijela sezone ekipa FTOS  trenutno je prva na tabeli sa osvojenih 23 boda, dok drugo mjesto sa istim brojem bodova 21 dijele ekipe Tehnološkog i Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta. Prvi… Read More »

CENTAR ZA SPORT ORGANIZOVAO PODJELU PAKETIĆA

Centar za sport i ove godine dana 28.12.2017. godine za djecu radnika Univerziteta u Tuzli organizovao je podjelu paketića. U sali Fakulteta za tjelesni odgoj i sport  po drugi put pored podjele paketića organizovana je i zabava za mališane. Najmlađi mogli su se zabaviti uz dobru muziku, klauna i Djeda Mrazove. Svi koji su se… Read More »

DRUŽENJE ZAPOSLENIKA FTOS

Povod druženja zaposlenika FTOS u prelijepom ambijentu restorana “Lovac” uz muziku uživo bila je proslava je prvog mjesta na tabeli jesenjeg dijela sezone Malonogometne liga zaposlenika. Specijalni gosti bili su rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine. Svoje glasovne sposobnosti prezentirali su i neki od zaposlenika. Reakcije su izuzetno pozitivne i svi prisutni se nadaju uskoro novom… Read More »

U UNIVERZITETSKOJ DVORANI ODRŽAN KARATE TURNIR

U Univerzitetskoj dvorani dana 17.12.2017. godine održan je karate turnir “Tuzla open” u organizaciji Karate kluba “Forma”. Ljubitelji ovog sporta mogli su uživati u čarima karatea. Na turniru uzelo je učešća preko 400 ucesnika u svim starosnim kategorijama. Univerzitetska dvorana nudi mogućnost organizovanja takmičenja i u ostalim sportovima, više informacija možete potražiti na web stranici… Read More »

NAJAVA PETOG KOLA KOŠARKAŠKE LIGE ZA STUDENTE

U organizaciji Univerzitetskog sportskog društva i Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli u okviru manifestacije Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli realizuje se košarkaška liga za studente. Liga je okupila najbolje studente deset fakulteta i to: Tehnološki fakultet Fondacija „Proljeće” Fakultet za tjelesni odgoj i sport Medicinski fakultet Rudarsko geološko-građevinski fakultet Mašinski fakultet Pravni fakultet Fakultet… Read More »