USPJEŠNO REALIZOVANA HUMANITARNA AKCIJA „ZARU NISMO ZABORAVILI“

Dana 12.7.2017. godine u organizaciji Univerzitetskog sportskog društva i Centra za sport organizovana je humanitarna akcija  „Zaru nismo zaboravili“. Aktivnosti su obuhvatale organizaciju malonogometnog humanitarnog turnira (novac od kotizacije usmjeren za lječenje Zare) i prikupljanje novčanih priloga od zaposlenika Univerziteta u Tuzli. „Ovom prilikom želio bih da se zahvalim svim kolegicama i kolegama koji su… Read More »

HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR „ZARU NISMO ZABORAVILI“ NAJAVA

Univerzitetsko sportsko društvo u saradnji sa Centrom za sport 12. 7.2017. godine u Univerzitetskj dvorani organizovati će drugi po redu Malonogometni humanitarni turnir „Zaru nismo zaboravili“. Prijavljenih 13 ekipa plaćanjem kotizacije doprinjet će  liječenje i rehabilitaciju Zare Sivčević. Igrat će se po principu 4+1, početak je u 16,30 sati, svi ljudi dobre volje na taj… Read More »

HUMANITARNA AKCIJA “ZARU NISMO ZABORAVILI”

Poštovane kolegice i kolege, Univerzitetsko sportsko društvo Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Centrom za sport organizuje humanitarnu akciju za pomoć u liječenju i rehabilitaciji Zare Sivčević koja je kčerka našeg radnog kolege Muamera Sivčevića. Ova aktivnost obuhvata: – prikupljanje novčane pomoći na fakultetima/akademiji (kod tehničkih sekretara) – drugi po redu Malonogometni humanitarni turnir „Zaru… Read More »

RUDARI OSVOJILI II UNIVERZITETSKI MALONOGOMETNI KUP

Dana 29.6.2017. godine u organizaciji Univerzitetskog sportskog društva i Centra za sport povodom Ljetnog univerziteta održan je II Univerzitetski malonogometni kup za zaposlenike Univerziteta u Tuzli. Na turniru se moglo vidjeti mnogo želje i motiva za pobjedom kod svih ekipa a posebno kod ekipe Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, koji su na njihovu žalost ispali već u… Read More »

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA I IZBORNA SKUPŠTINA UNIVERZITETSKOG SPORTSKOG DRUŠTVA

Dana 1.6.2017. godine na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport održana je redovna izvještajna i izborna skupština Univerzitetskog sportskog društva. Skupštini su prisustvovali predstavnici udruženja studenata farmaceutskog, ekonomskog, mašinskog, pravnog, filozofskog, medicinskog fakulteta, fakulteta elektrotehnike, studentskog centra, te klubova UKK “Student”, Univerzitetskog plesnog kluba i UKUD “Zvonko Cerić”. Na skupštini usvojen je izvještaj za 2016.… Read More »

„RUDARI“ PRVACI MALONOGOMETNE LIGE ZA ZAPOSLENIKE UNIVERZITETA U TUZLI

Ekipa Rudarsko geološko – građevinskog fakulteta zasluženo je osvojila prvo mjesto na tabeli nakon odigranih 18. kola. Prijavljenih 10 ekipa odigralo je ukupno 80 utakmica, igrao se dvokružni sistem „svako sa svakim“. Ova sezona će ostati upamćena po mnogobrojnim zanimljivostima. Ekipa RGGF-a od odigranih 18 utakmica ostvarila 16 pobjeda i po jednu neriješenu i izgubljenu… Read More »

Prof. dr. Vedad Pašić postao član stručnog savjeta Univerzitetskog sportskog društva

Prof. dr. Vedad Pašić dekan Prirodno – matematičkog fakulteta, zvanično postao član stručnog savjeta Univerzitetskog sportskog društva potpisavši pristupnicu. Istakao da mu je veoma poznat rad Univerzitetskog sportskog društva i Centra za sport te ovom prilikom poziva prvenstveno zaposlenike Prirodno – matematičkog fakulteta da se učlane u USD i da kroz programe koje USD nudi… Read More »

BALKANDIJADA U TUZLI ISPUNILA OČEKIVANJA: Dođite nam u Istočno Sarajevo,da i mi ugostimo vas na ovaj način

  Od 17. – 19.5. 2017. godine u Tuzli je održana “Balkanijada Tuzla 2017”, čiji je cilj bio promocija amaterskog sporta i međuuniverzitetsko druženje studenata. Univerzitet u Travniku pobjednik je u košarkaškom takmičenju, a košarkaši iz “vezirskog” grada bili su superiorni u odnosu na svoje protivnike te su potpuno zasluženo osvojili prvo mjesto. Travničani su… Read More »

SVEČANO OTVORENI MEĐUUNIVERZITETSKI SPORTSKI SUSRETI “BALKANIJADA TUZLA 2017”

U Univerzitetskoj sportskoj dvorani, u srijedu 17.05.2017. godine je svečano otvorena sportska manifestacija “Balkanijada Tuzla 2017”, koja će se održati od 17.05. do 19.05.2017. godine,  u organizaciji Studentskog parlamenta i Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli, u saradnji sa Centrom za sport. Riječ je o međuuniverzitetskim sportskim susretima koji su okupili više od 200 studenata,… Read More »