OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA UNIVERZITETSKOG SPORTA

Prijateljskom malonogometnom utakmicom 20. septembra između izabrane selekcije studenata i izabrane selekcije zaposlenika Univerziteta u Tuzli obilježit će se Svjetski dan univerzitetskog sporta i najavit mnogobobrojne sportske i kulturne aktivnosti koji će se realizirati u novoj akademskoj godini za studente i zaposlenike. Za Svjetski dan univerzitetskog sporta proglašen je 20. septembar. Ova odluka je donešena… Read More »

POZIV NA REKREACIJU

Centar za sport Univerziteta u Tuzli poziva sve kolegice i kolege u skladu sa svojim afinitetima a u cilju razvijanja zdravih stilova življenja i unapređenja zdravlja na rekreaciju. Od probavnih do srčanih bolesti, od bolesti kostiju do visokog šećera, od … do… – bezbrojne tjelesne poremećaje i bolesti donosi nam «moderni život». No, to nije… Read More »

REKTORICA HADŽIGRAHIĆ UPRILIČILA PRIJEM ZA UČESNIKE EVROPSKOG UNIVERZITETSKOG PRVENSTVA U BORILAČKIM SPORTOVIMA

Rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr.  Nermina Hadžigrahić upriličila je prijem za studente Univerziteta u Tuzli i trenere učesnike i osvajače prvog i trećeg mjesta u karateu  na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u borilačkim sportovima održanom u Zagrebu u vremenskom periiodu od 30.7 do 04.8.2019. godine. Na takmičenju organizovano od strane Evropske univerzitetske asocijacije (EUSA), učestvovalo… Read More »

UNIVERZITET U TUZLI ODAO POČAST ŽRTVAMA GENOCIDA U SREBRENICI

Univerzitet u Tuzli uzeo je učešća u pohodu „Marš mira 2019“ i na taj način odao počast žrtvama genocida. „Ovo mi nije prvi put da učestvujem u pohodu „Marš mira“ i svaki put ga doživljavam drugačije. Smatram da bi svi mi na neki način da li kroz učestvovanje na pohodu, dolaskom na dženazu, održavanjem časa… Read More »

Poziv na pohod “Marš mira 2019” Srebrenica

Centar za sport Univerziteta u Tuzli poziva sve zainteresovane studente i zaposlenike da se prijave na pohod “Marš mira 2019”. Marš mira je pješački pohod koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini. Ljudi gotovo iz cijelog svijeta učestvuju u ovom maršu i na taj način odaju počast… Read More »

PMF, Studenti 10 : 9 Zaposlenici, zaposlenici RGGF bolji od studenata

U okviru projekta “Studenti i profesori zajedno u učionicama i na sportskim terenima” odigrane su dvije malonogometne utakmice, između studenata i zaposlenika Prirodno – matematičkog fakulteta i studenata odsjela Bušotinska eksploatacija mineralnih sirovina i zaposlenika RGGF -a. Dobra fudbalska predstava Prirodno – matematičkog fakulteta, profesori su pružili dobar otpor studentima. Neizvjesnost do samog kraja utakmice,… Read More »

UNIVERZITETSKI RAFTING

Centar za sport Univerziteta u Tuzli poziva sve zainteresovane zaposlenike na promociju  rijeke Neretve i prirodnih ljepota kroz rafting na dan 6. juli 2019. godine te vam garantuje nezaboravan provod. PROGRAM: Dolazak u bastu, bašta uz Neretvu u srcu grada Konjica, parking osiguran Kafa, ćaj, doručak (namazi sa pecivom, omlet, sir, šunka) Izbor rafting opreme: neopren… Read More »

STUDENTI I PROFESORI ZAJEDNO NA SPORTSKOM TERENU

21. juna odigrat će se prijateljska malonogometna utakmica između studenata i zaposlenika Prirodno – matemtičkog fakulteta u Univerzitetskoj dvorani sa početkom u 17h. Ovo je posljednja utakmica koja će se održati pod projektom pod nazivom “Studenti i profesori zajedno u učionicama i na sportskom terenu“. Pozivamo sve studente i zaposlenike da proprate ovaj događaj.  

Tehnologija pobjednik Univerzitetskog kupa, Ljetni univerzitet

Povodom manifestacije 24. Ljetni Univerzitet Tuzla u Univerzitetskoj dvorani 13.06.2019. godine održan je “Univerzitetski malonogometni kup” za zaposlenike. Prijavljenih 8 ekipa i to:  Tehnološkog, Edukacijsko – rehabilitacijskog, Mašinskog, Prirodno – matematičkog, Ekonomskog, Filozofskog, fakulteta, Studentskog centra i RGGF- a pokazatelj je da vlada veliko interesovanje među zaposlenicima za mali nogomet. Igrao se kup sistem i… Read More »

Fun Run trka “Zajedno do cilja”, Ljetni Univerzitet

U okviru obilježavanja 24. Ljetnog Univerziteta Tuzla,  13.06.2019. godine, održana je Fun Run trka “Zajedno do cilja”. U trci dužine 3 km, čiji je start bio na Trgu Slobode a cilj u Kampus Univerziteta, učestvovalo je više od 100 učesnika, građana, profesora, studenata, članova ARK “Rekreativci”. Specijalni gost trke bio je prof.dr. Adem Balić, tuzlanski… Read More »