UNIVERZITET U TUZLI ODAO POČAST ŽRTVAMA GENOCIDA U SREBRENICI

Univerzitet u Tuzli uzeo je učešća u pohodu „Marš mira 2019“ i na taj način odao počast žrtvama genocida. „Ovo mi nije prvi put da učestvujem u pohodu „Marš mira“ i svaki put ga doživljavam drugačije. Smatram da bi svi mi na neki način da li kroz učestvovanje na pohodu, dolaskom na dženazu, održavanjem časa… Read More »

Poziv na pohod “Marš mira 2019” Srebrenica

Centar za sport Univerziteta u Tuzli poziva sve zainteresovane studente i zaposlenike da se prijave na pohod “Marš mira 2019”. Marš mira je pješački pohod koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini. Ljudi gotovo iz cijelog svijeta učestvuju u ovom maršu i na taj način odaju počast… Read More »

PMF, Studenti 10 : 9 Zaposlenici, zaposlenici RGGF bolji od studenata

U okviru projekta “Studenti i profesori zajedno u učionicama i na sportskim terenima” odigrane su dvije malonogometne utakmice, između studenata i zaposlenika Prirodno – matematičkog fakulteta i studenata odsjela Bušotinska eksploatacija mineralnih sirovina i zaposlenika RGGF -a. Dobra fudbalska predstava Prirodno – matematičkog fakulteta, profesori su pružili dobar otpor studentima. Neizvjesnost do samog kraja utakmice,… Read More »

UNIVERZITETSKI RAFTING

Centar za sport Univerziteta u Tuzli poziva sve zainteresovane zaposlenike na promociju  rijeke Neretve i prirodnih ljepota kroz rafting na dan 6. juli 2019. godine te vam garantuje nezaboravan provod. PROGRAM: Dolazak u bastu, bašta uz Neretvu u srcu grada Konjica, parking osiguran Kafa, ćaj, doručak (namazi sa pecivom, omlet, sir, šunka) Izbor rafting opreme: neopren… Read More »

STUDENTI I PROFESORI ZAJEDNO NA SPORTSKOM TERENU

21. juna odigrat će se prijateljska malonogometna utakmica između studenata i zaposlenika Prirodno – matemtičkog fakulteta u Univerzitetskoj dvorani sa početkom u 17h. Ovo je posljednja utakmica koja će se održati pod projektom pod nazivom “Studenti i profesori zajedno u učionicama i na sportskom terenu“. Pozivamo sve studente i zaposlenike da proprate ovaj događaj.  

Tehnologija pobjednik Univerzitetskog kupa, Ljetni univerzitet

Povodom manifestacije 24. Ljetni Univerzitet Tuzla u Univerzitetskoj dvorani 13.06.2019. godine održan je “Univerzitetski malonogometni kup” za zaposlenike. Prijavljenih 8 ekipa i to:  Tehnološkog, Edukacijsko – rehabilitacijskog, Mašinskog, Prirodno – matematičkog, Ekonomskog, Filozofskog, fakulteta, Studentskog centra i RGGF- a pokazatelj je da vlada veliko interesovanje među zaposlenicima za mali nogomet. Igrao se kup sistem i… Read More »

Fun Run trka “Zajedno do cilja”, Ljetni Univerzitet

U okviru obilježavanja 24. Ljetnog Univerziteta Tuzla,  13.06.2019. godine, održana je Fun Run trka “Zajedno do cilja”. U trci dužine 3 km, čiji je start bio na Trgu Slobode a cilj u Kampus Univerziteta, učestvovalo je više od 100 učesnika, građana, profesora, studenata, članova ARK “Rekreativci”. Specijalni gost trke bio je prof.dr. Adem Balić, tuzlanski… Read More »

Prelazni pehar otišao u Sarajevo, “Balkanijada 2019”

Studentski parlament Univerziteta u Tuzli i ove godine organizovao je četvrte po redu Regionalne međuuniverzitetske sportske susrete „Balkanijada“, na kojoj su učestvovali studenti sa više univerziteta/sveučilišta/fakulteta sa prostora Balkana. Ove godine „Balkanijada 2019“ okupila je oko 300 studenata sa 11 univerziteta: Sveučilište Mostar, Univerzitet u Zenici, Univerzitet u Bihaću, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom… Read More »

PLES I LJETNI UNIVERZITET

U nizu aktivnosti Centra za sport u okviru Ljetnog univerziteta 2019 Tuzla održana je besplatna škola plesa za učenike, studente i građanstvo. Broj od 70 učesnika škole plesa koja se realizovala 11. juna u Univerzitetskoj dvorani pokazatelj je da je ova aktivnost opravdala očekivanja. Polaznici su imali priliku da savladavši  Disko koreografiju i Makarenu  se… Read More »

Ljetni univerzitet, odbojkaška utakmica

Povodom Ljetnog univerziteta 2019 Tuzla, 10. juna u Univerzitetskoj dvorani odigrana je revijalna odbojkaška utakmica između zaposlenica Univerziteta u Tuzli i JZU Univerzitetskog liničkog centra. Iako je utakmica bila revijalnog karaktera obje ekipe nisu se štedjele na terenu. Zaposlenice Univerziteta u Tuzli imale su više sreće i odnijele pobjedu rezultatom 2:1 u setovima. „Ljetni univerzitet… Read More »