ERF- TEHNOLOGIJA 2:4: Dženan Saračić donijeo tri vrijedna boda Tehnolozima

By | 7. Marta 2016

ERF- TEHNOLOGIJA 2:4: Dženan Saračić donijeo

Susret između ove dvije ekipe započeo je sporije što se tiće šansi, no izuzetno agresivno i borbeno. U takvoj igri do prve prilike došao je Dženan Saračić i postigao pogodak za Tehnologe. Očigledno za ERF  da liga nije krenula prema očekivanjima, od odigranih sedam utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu. Dva pogodka za ERF postigao je Bukvarević Minel što je bilo nedovoljno za bolji poredak na tabeli trenutno zauzimaju osmo mjesto ispred Prava i Studentskog centra.

FILOZOFIJA GRABI PREMA VRHU TABELE

tudentski centar svoje rane od prethodnog kola nije ni izlječio a usljedio je još jedan poraz. Ekipa Filozofskog fakulteta sa svojim kormilarima Izetom Šabotićem na terenu i dekanesom dr. sc. Nihadom Delibegović Džanić sa tribina,  ostvarenom pobjedom 6:1 popela se na vrlo dobro 4. mjesto na tabeli iako imaju dvije utakmice manje. Posebno po gruboj igri i opasnim startovima ostat će zapamćen Mirza Bešić igrač Filozofije, strijelci za ekipu Filozofskog fakulteta: Izet Šabotić, Mirza Bešić, Hariz Šarić.

PMF PORAŽEN UNATOČ DOBROJ IGRI

Unatoč dobroj organizovanoj igri, ekipa PMF – a još su jednom nesretno poraženi, bitku su izgubili u samoj završnici drugog poluvremena.Već u prvoj minuti Izudin Bajraktarević po lijevoj strani zaprijetio je, ali njegov udarac nije bio dovoljno opasan. Nije dugo vremena trebalo da RGGF postigne pogodak, u trećoj minuti u kaznenom prostoru najbolje se snašao Zijad Požegić i zatresao mrežu PMF- a. U četvroj minuti Bajraktarević je ponovo imao šansu koju nije uspio realizivati.

Nakon izuzetno atraktivne i otvorene igre u prvom poluvremenu, drugo je pružilo više zgoditaka, RGGF je nastavio pritiskati PMF. Izudin Bajraktarević se napokon realizuje golom u trećoj minuti, dok je dvije minute prije gol za RGGF postigao i Besim Demirović. Konačan rezultat 6:1 za RGGF. Kapiten PMF- a Suad Kunosić nije krio nezadovoljstvo igrom svojih igrača koji su u posljednje četiri minute primili 3 gola.

EKONOMISTI OČITALI „BUKVICU“ PRAVU

Nakon odigranih šest utakmica, Ekonomija napokon je zabilježila pobjedu i tri boda. Evo malo veselja i za ekonomiste, napokon je proradio i Safet Kozarević koji je svojim pasovima i asistencijama pronalazio i upošljavao svoje suigrače, realizacija nije izostajala pred golom Prava. Najbrži gol u dosadašnjem dijelu lige u desetoj sekundi postigao je Božić Dragan. Ekonomisti su mogli postići još poneki pogodak jer je šansi bilo na pretek! U svakom slučaju, zanimljiva utakmica u kojoj su Pravnici propustili neke svoje šanse, a  nakratko utješili Faruk Sinanović i Almir Ćivić.  Rezultat 10:2 za Ekonomiju pokazatelj je da ipak mogu za sledeću sezonu biti jedan od ozbiljnijih kandidata za četiri najuuspješnije ekipe. Strijelci za Ekonomiju: Safet Kozarević, Božić Dragan i Zijad Džafić.

Predviđena revijalna utakmica između FTOS – a i Mašinstva nije održana zbog otkazivanja

Mašinaca. Špekuliše se od strane FTOS da Mašinci nisu smjeli iako su ponudili da se odigra u nekom drugom terminu. U desetom kolu imat ćemo priliku gledati ove dvije ekipe i vidjeti finale prije finala.

U devetom kolu sastat će se:

  1. PRAVO : TEHNOLOGIJA
  2. STUDENTSKI CENTAR : EKONOMIJA
  3. MAŠINSTVO : FILOZOFIJA
  4. FTOS : RGGF
  5.  PMF : ERF (REVIJALNA UTAKMICA)