ODIGRANO 8 KOLO MALONOGOMETNE LIGE

By | 7. Marta 2016

Osmo kolo otvorile su ekipe Mašinstva i Studentskog centra. Iako su Mašinci bili znatno oslabljeni uspjeli su ubjedljivo slaviti sa rezultatom 9:4. Studentski centar pojačani Akeljićem nisu uspjeli pružiti značajniji otpor. Ćosić je za Mašince postigao tri gola, Nasić dva, Bajraktarević četiri i Trakić jedan. Bolja gol razlika u odnosu na ekipu ERF- a rangirala je Mašince za sada na drugo mjesto Da bi zadržali drugo mjesto u prvom dijelu sezone morat će se dobro potruditi u narednom kolu protiv ekipe RGGF- a.

NOVA TRI BODA PMF-U

Od ekipe Filozofije očekivalo se mnogo više u susretu sa PMF-om. Filozofija oslabljena bez svog najboljeg igrača Bašića nije pružila igru kako se očekivalo. Ekipa PMF – a je već u četvroj minuti golom Smajića došla u vodstvo, do kraja prvog poluvremena Smajić je postigao još dva gola. Drugo poluvrijeme Filozofe je koštalo još četiri gola. Mrežu su zatresli: Gutić, Baraković, Šestan i Kunosić. PMF sa ovim rezultatom od 7:0 i pobjedom i dalje zauzimaju četvrto mjesto na tabeli. U narednom kolu očekuju ih neugodni Rudari.

RUDARI POTOPILI TEHNOLOGE

Treća utakmica devetog kola donijela je pravu reviju golova. Ekipa RGGF-a pobjedila je ekipu Tehnološkog fakulteta sa ubjedljivim rezultatom 15:3. Rudari polako al sigurno se vraćaju u formu dokaz  tome je i par uzastopnih pobjeda. Ovaj poraz Tehnologe je spustio sa šestog na sedmo mjesto na tabeli. Za Rudare najviše golova dao je Bajraktarević (5), zatim sljede: Demirović (3), Nuhanović (2), Hamustafić (2). Tehnologe u sljedećem kolu oćekuje prvorangirana ekipa FTOS-a, u listu strijelaca upisali su se Karić (2) i Ahmetović (1).

LAVOVSKA BORBA ERF-A PROTIV FTOS- A

Dugo očekivani susret između ekipa ERF- a i FTOS donijeo je mnogo drame u prvom poluvremenu. FTOS u punom sastavu, ERF bez povrijeđenog Jovića jednog od najboljih igrača. Prvih devet minuta poprilično ravnopravna igra, ERF ostvario i dvije vrlo izvjesne šanse za pogodak, sve do kobnog isključenja golmana ERF- a. Nedozvoljeni izlazak golmana i igranje rukom rezultiralo je crvenim kartonom i isključenjem. FTOS je iskoristio ovaj trenutak i golom Mujanovića poveli sa 1:0. Isključenje golmana na igrače ERF- a ostavilo je traga u odbrani, Džibrić postiže dva a Đug i Huremović po jedan pogodak do kraja prvog poluvremana.

Iako je ekipa ERF- a pokušavala preko Mrkonjića i Babajića u napadu iznenaditi golmana FTOS- a Goletića nisu uspjeli smanjiti rezultat. Konačan rezultat 7:0 i prvo mjesto na tabeli za ekipu FTOS sa utakmicom manje.

NAJBOLJA UTAKMICA KOLA,  PRAVO : EKONOMIJA

Već u prvoj minuti Suljić postiže pogodak za vodstvo od 1:0 za Pravo, mrežu Ekonomije ponovo zatresa Akeljić i Gurda. Prije nego što će se otići na odmor Umihanić i Mehanović postižu pogodtke za Ekonomiju. Drama se nastavila dešavati u drugom poluvremenu, Akeljić Pravnike golom u 17 minuti ponovo dovodi u vodstvo 4:3. Sreća nije dugo trajala, Klapić izjednačava na 4:4 i Mehanović golom u 26 minuti dovodi u vodstvo Ekonomiju. U posljednim sekundama Mehanović za Ekonomiju postiže pogodak i pobjeđuju rezultatom 7:6. Pravnici ovaj put baš nisu imali sreće da podijele ili osvoje tri boda. Ekonomija je ovom pobjedom izborila šesto mjesto na tabeli.