Humumanitarni malonogometni turnir “Zaru nismo zaboravili“ i “Marš mira Srebrenica 2016”

By | 11. Jula 2016

CENTAR ZA SPORT
Tuzla, 08.07.2016. god.

Dana, 7.7.2016. godine održana je press konferencija na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport. Univerzitetsko sportsko društvo i Centar za sport Univerziteta u Tuzli 8. jula 2016. godine u Univerzitetskoj dvorani sa početkom u 15:00 sati organizirat će humanitarni malonogometni turnir pod nazivom „Zaru nismo zaboravili“.

press 1

Petnaest prijavljenih ekipa uplatom kotizacije pomoći će lječenje Zare Sivčević i to:

1. Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet
2. Limpio doo Tuzla
3. Ekonomski fakultet
4. Vlada Tk – a
5. Tehnološki fakultet
6. JKP Komunalac – Tuzla
7. Studentski centar
8. Mašinski fakultet
9. Prirodno – matematički fakultet
10. Fakultet za tjelesni odgoj i sport
11. Rudarsko – geološko građevinski fakultet
12.  BH – PLAY,
13. JKP Vodovod i kanalizacija
14. Filozofski fakultet
15. Centralno grijanje  dd Tuzla

Svi posjetioci koji žele imat će priliku da kupe knjigu koju je napisala majka bolesne djevojčice i na taj način pomognu lječenje.

Desetogodišnja Zara Sivčević rođena je 11. maja 2006. godine u dvadeset i osmoj nedjelji trudnoće sa samo 820 grama težine i 30,5 cm dužine. U inkubatoru je provela prvih 67 dana svog života. Zbog teških kontraktura na stopalima, osam mjeseci nosila je gips na nogama. Prva operacija lijevog stopala je urađena 2007. godine u Sarajevu. Od 2008. godine Zara je na liječenju u Kliničkom centru Ljubljana. Nakon dvije godine redovnog rada i tretmana postigla je potpunu kontrolu glave, koordinacija pokreta je gotovo sto procentno usklađena, počinje da puže i samostalno da sjedi. Da bi mala Zara prohodala neophodna je operacija lijevog stopala i iščašenog desnog kuka.

Sva sredstva prikupljena u akciji „Zaru nismo zaboravili“ bit će uplaćena na račun Zare Sivčević kao pomoć za nastavak njenog liječenja i re/habilitacije.

press

Također, studenti i zaposlenici Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Planinarskim društvo „Konjuh” dana 8.7.2016. godine, krenut će iz Nezuka na „Marš mira Srebrenica 2016”. „Ovo je drugi put da Centar za sport Univerziteta u Tuzli organizovano u saradnji sa Planinarskim društvom „Konjuh” učestvuje na pohodu „Marš mira Srebrenica 2016”. Desetak studenata i zaposlenika nosit će zastavu Univerziteta i na taj način dati  doprinos obilježavanju godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo prof. dr. Aidi Crnkić V.d. Rektoru koja je podržala ovu aktivnost”, rekao je Alan Alagić sekretar Centra za sport.