OBILJEŽAVANJE 40 GODINA UNIVERZITETA I DANA DRŽAVNOSTI BIH; AKTIVNOSTI U PRIRODI

By | 21. Novembra 2016

Cijenjene kolegice/ge uposlenici i studenti Univerziteta u Tuzli,

Povodom obilježavanja 40 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli i Dana državnosti Bosne i Hercegovine sekcija „Aktivnosti u prirodi“ pri Univerzitetskom sportskom društvu organizuje jednodnevni izlet na Ilinčicu – planinska kuća Vršani u petak 25.11.2016.godine.

Zborno mjesto: Soni Trg (plato ispred caffe bar „Sloboda“)
Vrijeme okupljanja: okupljanje u 09:45 polazak u 10:00
Potrebna oprema: gojzerice ili čizme (idealno) ili patike sa što debljim đonom (zbog loših vremenskih prilika teren je klizav); komotna odjeća; sklopivi kišobran; prostirka; hrana i piće individualno.

received_998282880269880

A sada uzmite svoj ranac, stavite u njega malo snova i straha, komad ponosa i krišku sumnje, želje i neznanja, i dopustite nogama da vas odvedu ka planini. Sve što ste spakovali vratićete makar malo drugačije, ali će tu uvijek biti i nešto novo, nešto što će vas dozivati i privlačiti, a čemu ćete se sve teže odupirati. Vaše će biti da izaberete vrijeme, mjesto, način i opremu, ali taj izbor nije početak planinarenja. To je znak da ste u njega već duboko zagazili i da se sada samo orijentišete u svijetu planinskih avantura. Sa srcem kao kompasom.
Organizatori aktivnosti: Centar za sport, Univerzitetsko sportsko društvo i Unija studenata Univerziteta u Tuzli

Sve dodatne informacije na broj telefona 061/704-957, mr. sc. Sanjin Hodžić, viši asistent.

SPORTSKI POZDRAV!