ZAHUKTAVA SE STUDENTSKA KOŠARKAŠKA LIGA

By | 17. Novembra 2016

ELEKTROTEHNIKA NASTAVILA NIZ POBJEDA

 Ekipa Elektrotehnike uspjela je savladati u trećem kolu ekipu ERF rezultatom 34:21. U prvom poluvremenu ekipa ERF se dostojanstveno suprostavila superiornim Elektrotehničarima što govori i rezultat 22:21 sa kojim se otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu Elektrotehnika je stisla obruć oko ekipe ERF ne dozvolivši im da postignu niti jedan poen. Ekipa Elektrotehnike ima 6 bodova na tabeli kao  RGGF i Mašinci s tim da koš razlika trenutno ih pozicionira na drugo mjesto.

img_20161101_141030978_hdr

 PRAVO NA DNU TABELE SA NAJGOROM KOŠ RAZLIKOM

 Mašinci su svoje nišanske sprave namjestili tako da Pravnici nisu imali šanse u ovom susretu. Prvo poluvrijeme završeno 17:12 u korist Mašinaca. Pravnici se nalaze na devetom mjestu sa najgorom koš razlikom (-42). Nimalo lak zadatak u četvrtom kolu neće imati Mašinci jer ih očekuje  susret sa ekipom Medicinskog fakulteta koja ima susret manje i zauzimaju dobro četvrto mjesto na tabeli. Pravnici bi u sledećem kolu mogli do bodova jer susreću se sa ekipom Studenjak koji su po kvaliteti kako se do sada moglo vidjeti izjednačeni. Konačan  rezultat 32:24 u korist Mašinaca.

DRAMA NA TERENU EKONOMIJA U ZADNJOJ SEKUNDI TRI POENA ZA POBJEDU

 Najviše neizvjesnosti dešavalo se u utakmici između ekipa Studenjaka i Ekonomije. Drama se odvijala tokom čitave utakmice, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 10:10. Naizmjenično su postizani poeni na oba koša, tako ta se pobjednik nije znao do samog kraja utakmice. Možemo kazati da su ovoj utakmici veće sportske sreće imali igrači ekipe Ekonomskog fakulteta koji su u posljednjoj sekudi postigli tri poena što im je donijelo tijesnu pobjedu od 25:22. Pobjeda Ekonomije omogućila im je da sa osmog  popnu se  na šesto mjesto na tabeli. Ekonomiju očekuje težak susret sa nimalo prijatnim protivnikom ekipom Fakulteta elektrotehnike.

RUDARI NAKON TREĆEG KOLA PRVO MJESTO NA TABELI

Rudari nastavljaju sa nizom pobjeda, treća pobjeda pala je protiv ekipe Medicinara a bolja koš razlika omogućila im je prvo mjesto na tabeli. Za sada Rudari dominiraju na terenu i sa lakoćom pobjeđuju svoje protivnike. Skoro duplo više postignutih poena i rezultat 37:18 protiv Medicinara govori o kvaliteti ekipe RGGF- a.

tabela-3-kolo

 Satnica i parovi četvrtog kola:

  1. 16:00, FET : EKONOMIJA
  2. 16:45, MAŠINSTVO : MEDICINA
  3. 17:30, STUDENJAK : PRAVO
  4. 18:15, RGGF : TEHNOLOGIJA

Slobodna ekipa: ERF