MEĐUUNIVERZITETSKI SPORTSKI SUSRETI “BALKANIJADA 2017”

By | 11. Maja 2017

Studentski parlament i Univerzitetsko sportsko društvo Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Centrom za sport organizuju sportsku manifestaciju Međuuniverzitetski sportski susreti „Balkanijada Tuzla 2017„  koja će se održati od 17.5. -19.5.2017. godine u Tuzli.

Ovogodišnja sportska manifestacija sadrži takmičenja u sportovima: mali nogomet (ekipno 4+1) u muškoj konkurenciji, košarka u muškoj konkurenciji, odbojka u ženskoj konkurenciji; stoni tenis pojedinačno u muškoj konkurenciji, šah, atletika trkačke discipline sprint 100m i  400m u muškoj konkurenciji.

Plakat MUSS

Učešće će uzeti preko 200 studenata iz  bosanskohercegovačkih univerzitetskih gradova: Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara, Istoćnog Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Banjaluke i mnogi drugi.

Za sve učesnike obezbjeđen je besplatan smještaj u Hotelu „Tuzla“, hrana i obilazak kulturno – historijskih znamenitosti grada.

Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprijeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji Univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput timskog duha, solidarnosti, tolerancije i sl..

Pokrovitelji manifestacije: Univerzitet u Tuzli, Vlada TK-a, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Hotel „Tuzla“, BH Telecom, Transturis d.d. Tuzla

Glavni radijski pokrovitelj: Radio Kameleon

Glavni web pokrovitelj: Tuzlamski.ba

Medijski pokrovitelji: RTV TK- a, BHT Radio 1, RTV 7, Kameleon.ba, Tuzlarije.ba

Prijatelj projekta: Sportski savez TK – a