USPJEŠNO REALIZOVANA HUMANITARNA AKCIJA „ZARU NISMO ZABORAVILI“

By | 13. Jula 2017

Dana 12.7.2017. godine u organizaciji Univerzitetskog sportskog društva i Centra za sport organizovana je humanitarna akcija  „Zaru nismo zaboravili“. Aktivnosti su obuhvatale organizaciju malonogometnog humanitarnog turnira (novac od kotizacije usmjeren za lječenje Zare) i prikupljanje novčanih priloga od zaposlenika Univerziteta u Tuzli.

„Ovom prilikom želio bih da se zahvalim svim kolegicama i kolegama koji su učestvovali u  davanju priloga sada a i prije. Svakako da prikupljena sredstva u iznosu od 2270,00KM je za nas velika pomoć koja će sigurno doprinjeti rehabilitaciji naše kčerke Zare. Također ispred porodice Sivčević zahvaljujemo se prof.dr. Zamiru Mrkonjiću predsjedniku Univerzitetskog sportskog društva koji je pokrenuo ovu akciju“ kazao je Muamer Sivčević, otac djevojčice Zare Sivčević.

Ekipe koje su učestvovale na humanitarnom malonogometnom turniru:

  1. Rudarsko geološko – građevinski fakultet
  2. Edukacijsko rehabilitacijski fakultet
  3. „Centralno grijanje“ Tuzla
  4. JKP Komunalac Tuzla
  5. Tehnološki fakultet
  6. Filozofski fakultet
  7. JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla
  8. „Makom“
  9. JKP Komunalac Tuzla 2.
  10. Prirodno – matematički fakultet
  11. Mašinski fakultet
  12. Ekonomski fakultet
  13. Mix
  14. Studentski parlament Univerziteta u Tuzli
  15. Županijski odbor mladeži HDZ BiH Soli

Nakon odigravanja kvalifikacija polufinalnih i finalnih utakmica prvotriplasiranim ekipama uručeni su pehari i zahvalnice.

  1. Filozofski fakultet
  2. JKP Komunalac Tuzla II
  3. Centralno grijanje Tuzla

Desetogodišnja Zara Sivčević rođena je 11. maja 2006. godine u dvadeset i osmoj nedjelji trudnoće sa samo 820 grama težine i 30,5 cm dužine. U inkubatoru je provela prvih 67 dana svog života. Zbog teških kontraktura na stopalima, osam mjeseci nosila je gips na nogama. Prva operacija lijevog stopala je urađena 2007. godine u Sarajevu. Od 2008. godine Zara je na liječenju u Kliničkom centru Ljubljana.