„ŠEST VELIČANSTVENIH NASTAVLJA LIGU“

By | 20. Februara 2019

Napravit ćemo mali osvrt na dosadašnji dio prvenstva.  Petu sezonu malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta u Tuzli započelo je devet ekipa.  U prvom dijelu sezone odigrano je ukupno 9. kola gdje vodeću ulogu na tabeli ima ekipa Tehnološkog fakulteta sa 16 bodova, zatim ekipa Edukacijsko – rehabilitacijskim fakulteta sa 15 bodova i trećeplasirani Ekonomski fakultet sa 13 bodova.

tabela 9 kolo

Prvi dio sezone je bio neizvjestan ali u smislu da se nije znalo da li će neke ekipe učestvovati u ligi zbog nedovoljnog broja igrača, neke zbog nepoštivanja pravila i sl..  U konačnici, ligu nastavlja „šest veličansvenih“ i to:

  1. Filozofski fakultet,
  2. Ekonomski fakultet,
  3. Prirodno – matematički fakultet,
  4. Tehnološki fakultet,
  5. Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet,
  6. Rudarsko građevinsko – geološki fakultet.

Ekipe koje nastavljaju prvenstvo u prelaznom periodu „priskrbile“ su sebi najbolje igrače ekipa koje su napustile takmičenje.  Ekipa Filozofskog fakulteta je možda i najviše se pojačala igračima poput Dževada Džibrića igrača FTOS inače jedan od najboljih strijelaca u prethodnim sezonama. Filozofija se pojačala  sa izuzetnim Eldarom Goletićem bivšim golmanom FTOS i povrijeđenim Jasminom Zahirovićem. Da Filozofija zaista misli pomrsiti račune ostalim ekipama govori nam podatak da su uspjeli animirati Edisa Nasića bivšeg igrača Mašinaca. I na kraju, možemo samo reči da kapiten Filozofije Sead Nazibegović nije sjedio skrštenih ruku i nogu u ovom prelaznom periodu.

Kapiten ekipe PMF- a Suad Kunosić uspijo je ponuditi Samiru Butkoviću nešto što nije mogao odbiti da zaigra za ekipu PMF-a. Samir Butković je inače bivši igrač Mašinaca  i bio je proglašavan najboljim igračem prvenstva prve sozone malonogometne lige za zaposlenike.

Drugi dio prvenstva će definitivno donijeti više uzbuđenja, svim ekipama želimo mnogo sportske sreće i da prvenstvo prođe u fer –playu.

Parovi i satnica 10. kola.

21.02.2019. 10 kolo
Vrijeme 17,00-17,30 Tehnološki fakultet – Filozofski fakultet
17,40-18,10 ERF – PMF
18,20-18,50 Ekonomski fakultet – RGGF

 

Naj strijelci nakon prvog dijela sezone

Broj postignutih golova Igrač
14 Karić (Tehnologija)
12 Kahvedžić (Tehnologija)
10 Mujanović (Tehnologija)
9 Omerović (RGGF)

Mrkonjić (ERF)

Babajić (Ekonomija)

8 Ahmetašević (ERF)
7 Pavić(Ekonomija)
6 Mustafić (Tehnologija)

Kozarević (Ekonomija)

5 Harčin (ERF)

Jahić (Ekonomija)

Požegić (RGGF)

Smajić (PMF)

4 Ahmetović (Tehnologija)

Demirović (RGGF)

Halilčević (RGGF)

Bajraktarević (RGGF)

3 Mašić 3 ( Filozofija)

Šabić (PMF)

2 Gurda  (Filozofija)

Topalović (RGGF)

Saračić (ERF)

Jahić (Ekonomija)

Itd…..