Press konferencija “Balkanijada 2019”

By | 1. Juna 2019

Povodom organizacije sportske manifestacije „Balkanijada 2019“ održana je press konferencija 31.6.2019. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Tuzli.

Univerzitet u Tuzli će ove godine ugostiti 300 studenata iz Bosne i Hercegovine i regiona. Ove godine sportisti će imati prilku da se takmiče u malom nogometu, košarci, odbojci,  stonom tenisu,  šahu, atletskim trkačkim disciplinama (sprint 100m, 400m u muškoj i ženskoj konkurenciji).

„Zaista me raduje što će Univerzitet u Tuzli biti domaćin i ugostiti studente koji će učestvovati u ovoj sada već tradicionalnoj manifestaciji. Novitet u odnosu na prošlu godinu je to da će se neka od takmičenja odigrati na novootvorenim sportskim terenima u Kampusu Univerziteta. Ovakva takmičenja pred Univerzitet stavlja odgovornost da u budućnosti pravi još bolje preduslove za razvoj sportske infrastrukture u Kampusu“,rekla je prof. dr. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

 Svečano otvaranje manifestacije je 07.06.2019. godine sa početkom u 15.00 sati u Kampusu Univerziteta u Tuzli. Organizator manifestacije je Studentski parlament i partner u projektu Centar za sport Univerziteta u Tuzli.

„Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom regiona i Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprijeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji Univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput timskog duha, solidarnosti, tolerancije. Želim da istaknem da učesnici ne plaćaju kotizacije i da smo za sve učesnike obezbjedili smještaj i hranu“ ,kazao je Nedžad Hodžić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli