Tehnologija pobjednik Univerzitetskog kupa, Ljetni univerzitet

By | 17. Juna 2019

Povodom manifestacije 24. Ljetni Univerzitet Tuzla u Univerzitetskoj dvorani 13.06.2019. godine održan je “Univerzitetski malonogometni kup” za zaposlenike.

RSC_0515

Prijavljenih 8 ekipa i to:  Tehnološkog, Edukacijsko – rehabilitacijskog, Mašinskog, Prirodno – matematičkog, Ekonomskog, Filozofskog, fakulteta, Studentskog centra i RGGF- a pokazatelj je da vlada veliko interesovanje među zaposlenicima za mali nogomet.

Igrao se kup sistem i u prvoj polufinalnoj utakmici  ekipa Tehnološkog fakulteta savladala je ekipu RGGF- sa rezultatom 4:0.

U drugoj polufinalnoj utakmici ekipa Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta imala je više sreće u uspjela rezultatom 5:4 savladati ekipu Prirodno – matematičkog fakulteta.
Rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr. Nermina Hadžigrahić najuspješnijim ekipama dodjelila je nagrade i priznanja.

Konačan poredak:
1.Tehnološki fakultet
2.Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet
3.Rudarsko geološko – građevinski fakultet

Za najboljeg igrača proglašen je Ervin Karić dok je za golama Almir Ćivić obojica iz  ekipe Tehnološkog fakulteta.

Povodom Ljetnog univerziteta prof. dr. Nermina Hadžigrahić, Rektorica Univerziteta u Tuzli dodijelila je i nagrade za najuspješnije ekipe koje su učestvovale u malonogometnoj ligi za zaposlenike u sezoni 2018/2019 ekipi Tehnološkog fakulteta za osvojeno 1.mjesto, ekipi Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta za osvojeno 2. mjesto i ekipi Ekonomskog fakulteta za osvojeno 3. mjesto. Priznanje za najboljeg strijelca sa postignutih 39 golova dobio je Elvedin Mujanović igrač ekipe Tehnološkog fakulteta.