REKTORICA HADŽIGRAHIĆ UPRILIČILA PRIJEM ZA UČESNIKE EVROPSKOG UNIVERZITETSKOG PRVENSTVA U BORILAČKIM SPORTOVIMA

By | 9. Septembra 2019

Rektorica Univerziteta u Tuzli prof. dr.  Nermina Hadžigrahić upriličila je prijem za studente Univerziteta u Tuzli i trenere učesnike i osvajače prvog i trećeg mjesta u karateu  na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u borilačkim sportovima održanom u Zagrebu u vremenskom periiodu od 30.7 do 04.8.2019. godine.

DSC_0016

Na takmičenju organizovano od strane Evropske univerzitetske asocijacije (EUSA), učestvovalo je 404 univerziteta iz 36 evropskih zemalja, sa ukupno 1300 takmičara.

Studenti Univerziteta u Tuzli predvođeni trenerom dr. sc. Željkom Zombrom  ostvarili su izuzetne rezultate. Đozić Mensur, student Fakulteta za tjelesni odgoj i sport (član KBS „ORKKA“), osvojio je prvo mjesto i postao Evropski univerzitetski prvak u karateu u kategoriji -75 kg, a student Pravnog fakulteta Nurkić Benjamin (član KK „Winner“) osvojio je bronzanu medalju u kategoriji +84 kg. Bašić Lejla studentica Fakulteta elektrotehnike (članica KBS Tuzla) i student Ekonomskog fakulteta Bakić Miralem (član KK „Winner“) takođe su ostvarili zavidan rezultan i dostojno predstavljali Univerzitet u Tuzli.

DSC_0091

Prijemu su prisustvovali još prof. dr. Vlatko Šeparović, dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i Alan Alagić, MA tjelesnog odgoja i sporta, sekretar Centra za sport.

„Univerzitet u Tuzli je ponosan na vaše uspjehe, koji prevazilaze okvire sporta i doprinose afirmaciji Univerziteta, vaši uspjesi nas obavezuju da u budućnosti stvorimo još bolje preduslove u organizacijskom, finansijskom i infrastrukturalnom segmentu“ istaknula je rektorica Hadžigrahić.

DSC_0052

„Ovaj izuzetan rezultat naših studenata će sigurno doprinjeti razvoj sporta na Univerzitetu u Tuzli. Fakultet za tjelesni odgoj i sport će već u narednim danima predložiti Rektorici   mjere  unapređenja i razvoja sporta, kroz sistemsku, stratešku i organizacijsku brigu sa jasno određenim konkretnim mjerama za rješavanje problema univerzitetskog sporta“, rekao je prof. dr. Vlatko Šeparović, dekan Fakulteta z tjelesni odgoj i sport.

DSC_0021

Studenti učesnici takmičenja sa svojim trenerima dr. sc.  Željkom Zombrom i  mr. sc. Mirsadom Suljkanović Selimović, prenjeli su svoje utiske sa takmičenja i izrazili zadovoljstvo što će Univerzitet preuzeti konkretne korake u unapređenju i razvoju studentskog sporta. Uspjesi studenata Univerziteta u Tuzli doprinjeli su da Bosna i Hercegovinau generalnom plasmanu zauzme treće mjesto u karateu.