POKRENUTA INICIJATIVA REKONSTRUKCIJE UNIVERZITETSKE SPORTSKE DVORANE

By | 1. Septembra 2022

Univerzitet u Tuzli pokrenuo je inicijativu obnove Univerzitetske sportske dvorane koja je predviđena da se realizuje u narednih pet godina što bi u konačnici doprinijelo razvoju studentskog sporta, unaprijeđenju studentskog standarda i obogatila sportska infrastruktura u Tuzli.

Ovim povodom u Ministarstvu obrazovanja i nauke TK održan je sastanak dana 03.06.2022. godine predstavnika Univerziteta u Tuzli Rektorice prof. dr. Nermine Hadžigrahić i Alana Alagića, sekretara Centra za sport sa ministom Ahmedom Omerovićem i pomoćnikom ministra Fuadom Mešanovićem. Ministar Omerović je prenio i planove Vlade TK, a to je da bi svi javni objetki na području Kantona bili utopljeni s ciljem energetske efikasnosti i da bi se ovim programom obuhvatila i Univerzitetska dvorana.

Rektorica prof. dr. Nermina Hadžigrahić istakla je da će se u narednom koraku pristupiti izradi idejnog i glavnog projekta za što su već obezbjeđena i finansijska sredstva.

Projekat rekonstrukcije Univerzitetske sportske dvorane prezentiran je gradonačelniku grada Tuzla gospodinu Jasminu Imamoviću dana 19.07.2022. godine prilikom posjete Univerzitetu u Tuzli.

https://unitz.ba/blog/pokrenuta-incijativa-rekonstrukcije-univerzitetske-sportske-dvorane/