ODIGRANI MEĐUUNIVERZITETSKI SPORTSKI SUSRETI POVODOM OBILJEŽAVANJA 46 GODINA UNIVERZITETA U TUZLI

By | 14. Decembra 2022

Povodom obilježavanja jubileja 46 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli 08.12.2022. godine u Univerzitetskoj sportskoj dvorani odigrani su međuuniverzitetski sportski susreti u ženskoj odbojci i malom nogometu za studente i studentice između Univerziteta u Tuzli i Sveučilišta “Josip Jurja Strossmayera” u Osijeku.

Prof. dr. Nermin Sarajlić, prorektor za naučno-istraživački rad u prostorijama Rektorata Univerziteta upriličio je prijem za goste iz Osijeka. Univerzitet u Tuzli u toku svog postojanja pa do današnjih dana bio je mjesto gdje su studenti i zaposlenici ostvarivali značajne uspjehe kojih je bilo mnogo i to u brojnim sportovima. Sport je jedan dio kulture življenja. Mnogo utiče na razvoj pojedinca i društva, čuva zdravlje i poboljšava zdravstvenu zaštitu, ali isto tako razvija društvene vještine čineći čovjeka još boljim, aktivnijim i vrijednijim sudionikom lokalne zajednice. Sportski duh u čovjeku je pokretač i obogaćuje nas kao pojedince i kao društvo u cjelini. S obzirom na velik broj sportaša, infrastrukturi, stavlja pred Univerzitet, a i pred sve nas veliku odgovornost da učinimo sve kako bi se sport mogao razvijati”, rekao je prorektor Sarajlić.

Rezultati:

Odbojkaška utakmica

UNIVERZITET U TUZLI – SVEUČILIŠTE “JOSIP JURAJ STROSSMAYER” U OSIJEKU 0:3 (9:25, 23:25, 23:25)

Malonogometna utakmica

UNIVERZITET U TUZLI – SVEUČILIŠTE “JOSIP JURAJ STROSSMAYER” U OSIJEKU 12 : 3

Tehnički organizatori Međuuniverzitetskih sportskih susreta bili su Centar za sport UNTZ i Studentski parlament Univerziteta u Tuzli.