ZAVRŠEN HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR „ZARU NISMO ZABORAVILI“

By | 13. Jula 2016

Univerzitetsko sportsko društvo i Centar za sport Univerziteta u Tuzli dana 8.7.2016. godine organizirali su humanitarni malonogometni turnir „Zaru nismo zaboravili“. Ostvareni prihod od uplata kotizacije i prodaje knjiga koju je napisala majka bolesne djevojčice u iznosu od 1370,00KM namjenjen je za lječenje i rehabilitaciju Zare Sivčević.

Knjiga 2

Ovaj humanitarni turnir podržale su ekipe:

  1. Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta
  2. Ekonomskog fakulteta
  3. Vlade Tk – a
  4. Tehnološkog fakulteta
  5. JKP Komunalac – Tuzla
  6. Studentskog centra
  7. Mašinskog fakulteta
  8. Prirodno – matematičkog fakulteta
  9. Fakulteta za tjelesni odgoj i sport
  10. Rudarsko – geološko građevinskog fakulteta
  11. JKP Vodovod i kanalizacija
  12. Filozofskog fakulteta
  13. Centralno grijanje  dd Tuzla
  14. JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla

Iako je turnir bio humanitarnog karaktera ekipe se nisu štedile na terenu. Posjetioci su imali priliku da vide sve čari malog nogometa. Pokazana je zavidna nogometna tehnika i taktika. Igrao se Kup sistem (na ispadanje).

U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe Centralnog grijanja i JKP Vodovod i kanalizacija. Rezultatom 2:1 Centralno grijanje uspjelo je postati prvi finalist. Druga polufinalna utakmica nije bila toliko neizvjesna kao prva, ekipa Vlade TK- a bez mnogo muke rezultatom 5:1 savladali su ekipu  JKP Komunalac – Tuzla i tako obezbjedili ulaz u finale turnira.

pehari

Prava borba se odvijala za treče mjesto gdje su koplja ukrstili ekipe JKP Komunalac – Tuzla i JKP Vodovoda i kanalizacija. Pehar za treće mjesto odijela je ekipa JKP Vodovoda i kanalizacija rezultatom 3:2.

U borbi za prvo mjesta vidjela se velika želja za osvajanjem ovog turnira kod obje ekipe. Ekipa Centralnog grijanja pokušavala je na sve načine da pronađe put do protivničkog gola što im je jednom i uspjelo kada se zatresla  mreža ekipe Vlade TK- a. Ekipa Vlade TK- a rezultatom 3:1 savladala je svog protivnika i zasluženo osvojila prvo mjesto.

Ovom prilikom zahaljujemo se fitness centru Body Control, Ibri Kozliću i  svim drugima koji su pomogli održavanje ovog turnira.

Galerija slika