Ministar Zlatan Muratović ugostio članove USD – a

By | 21. Juna 2016

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr. sc. Zlatan Muratović primio je rukovodstvo Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli. Predsjednik Univerzitetskog sportskog društva prof. dr. Zamir Mrkonjić, voditelj Centra za sport dr. sc. Tarik Huremović i sekretar centra za sport Alan Alagić, prof. sporta razgovarali su sa ministrom Zlatanom Muratovićem o aktivnostima koje sprovodi ta sportska organizacija.

usd-monkstk

Predstavnici Univerzitetskog sportskog društva naglasili su da je osnovni cilj promocija, razvijanje, unapređenje sportsko rekreativnih aktivnosti te da se studentima, zaposlenicima Univerziteta i građanstvu pruži bogat sportski  sadržaj kroz vannastavne aktivnosti. Također, od strane istih istaknut je plan oživljavanja Kampusa Univerziteta u Tuzli kroz mnogobrojne  sportske aktivnosti koje će se realizirati.

Ministar Muratović je izrazio zadovoljstvo što će pored obrazovnog segmenta i sportske  aktivnosti postati sastavni dio Kampusa Univerziteta u Tuzli. Obećao je da će dati podršku realizaciji programa Univerzitetskkog sportskog društva, u skladu s nadležnostima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Tuzla, 05.05.2016. god.