Obilježen svjetski dan plesa

By | 21. Juna 2016

Univerzitetski plesni klub koji radi u okviru Univerzitetskog sportskog društva u saradnji sa Centrom za sport i Fakultetom za tjelesni odgoj i sport dana 28. aprila organizirali su zabavno veče povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa  koje se održalo u Hotelu Tuzla (Restoran “Breza”).

ples8

Ovo je bila  jedinstvena prilika da studenti, zaposlenici UNTZ i građani ljubitelji dobre muzike i plesa  uz temperamentne latino, disko i druge ritmove zaplešu na plesnom podiju bez obzira na starosnu dob. Mnogobrojni posjetioci  plesnim koracima su obilježili ovaj dan. Osnovna ideja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. Podjeljenje su mnogobrojne nagrade učesnicima manifestacije dok su glavnu nagradu vikend u Duborvniku za najaktivniji plan osvojili studenti Alma Džinić i Yunuz Akbaš.
Sponzori manifestacije: Gimnastički klub Tuzla (putovanje za dvoje na Svjetski kup u Gimnastici u Osijeku), Zumba with Jasmina (besplatan trenažni proces),  Fitnes by Jasko (besplatan trenažni proces), cvjećara Princess (poklon bon), Kino Kaleidoskop, frizerski salon „Capelii“.
Na ovoj manifestaciji povodom završetka malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta u Tuzli upriličena je dodjela nagrada. Nagrade su uručili voditelj Centra za sport dr. sc. Tarik Huremović, doc. i prof. dr. Zamir Mrkonjić, predsjednik Univerzitetskog sportskog društva.

Tuzla, 29.04.2016. god.

Galerija slika