Održan Malonogometni univerzitetski kup

By | 22. Juna 2016

Dana 17.5.2016. godine u organizaciji Univerzitetskog sportskog društva i Centra za sport Univerziteta u Tuzli održan je 1. Univerzitetski malonogometni kup za zaposlenike.
Odigrano je deset utakmica, igralo sa dva puta po petnaest minuta.

KupUniverzitetFudbal10

U prvom predsusretu  ekipa PMF- a je napravila iznenađenje i savladala ekipa Mašinskog fakulteta rezultatom 2:0. Ekipa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koja je važila za jednog od favorita bez većih problema rezultatom 6:3 savladala je ekipu Farmaceutskog  fakulteta.

Rezultati četvrt finalnih utakmica:
1. Filozofija 5 : 5 Studentski centar (8:7 penali)
2. FTOS 8 : 5 Tehnologija
3. RGGF 3 : 3 Ekonomija (6:3 penali)
4. PMF 1 : 7  ERF

FTOS je ubjedljivim rezultatom 12:4 savladala ekipu Filozofskog fakulteta i tako obezbjedila iz prve polufinalne utakmice učešće u finalu. Prava drama odigravala se u drugoj utakmici između ekipa RGGF- a i ERF- a. Ulog je bio veliki, u pitanju je susret u finalu sa ekipom FTOS starih znanaca. Međutim ekipa RGGF-a je nadigrala ekipu ERF rezultatom 4:2 i zasluženo otišla u finale na megdan ekipi FTOS.

Odigrana je  utakmica za treće mjesto, susrele su se ekipe ERF- a i Filozofskog fakulteta, osjetio se umor kod igrača pogotovo kod „Filozofa“ što je u konačnici donijelo treće mjesto i pehar ekipi ERF- a.

Veliko finale između FTOS i „Rudara“  pružilo je mnogo golova, asistencija pogotovo od strane ekipe FTOS. Moglo se vidjeti da je FTOS kondiciono, tehnički i taktički bio spremniji od svog protivnika i zaluženo osvojio 1. Univerzitetski kup rezultatom 8:1.

Konačan poredak:
1. Ekipa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport
2. Ekipa Rudarsko geološko-građevinskog fakulteta
3. Ekipa Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta
4. Ekipa Filozofskog fakulteta

Cilj ovog projekta je povezivanje i druženje zaposlenika, promicanje zdravih stilova življenja i oživljavanje sportskih aktivnosti među zaposlenicima. „Rekao bih sve riječi hvale za ideju i realizaciju ovog projekta, mislim da su ovakve aktivnosti potrebne Univerzitetu. Što se tiče plasmana moje ekipe kao kapiten mogu reći da su s momci dali sve od sebe ali da nam je nedostajalo sportske sreće“, rekao je Husejin Matović, kapiten ekipe Studentskog centra.

Galerija slika