FTOS PRVACI MALONOGOMETE LIGE ZA ZAPOSLENIKE UNIVERZITETA U TUZLI

By | 22. Juna 2016

Tuzla, 24.05.2016. god.

Druga sezona Malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta uspješno je završena. Igrao se dvokružni sistem „svako sa svakim“ po Bergerovoj tablici. Odigrano je 18 kola, 90 utakmica, postignuto 825 golova, najviše poraženih utakmica imala je ekipa Farmacetskog fakulteta (17) dok najviše ostvarenih pobjeda imao je FTOS (17).

Za ovu sezonu u odnosu na prethodnu možemo reći da je među ekipama vladala veća euforija, da su sve ekipe kondiciono, tehnički i taktički bile bolje pripremljenje. Neke od utakmica dobijale su se i za „zelenim stolom“. Sa pravom možemo reći da je ova malonogometna liga bila najvažnija sporedna stvar na Univerzitetu u Tuzli.
UNTZ_31 (2500x1667)

Prvo mjesto na tabeli bez ijednog poraza sa postignutih 142 pogodtka, najboljom gol razlikom (100) zauzela je ekipa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. U odnosu na prethodnu sezonu kada su završili na trećem mjestu, ovaj put pojačani Adnanom Salkićem koji je izabran i za najboljeg igrača lige nisu dozvolili nikakva iznenađenja. Sa punim pravom može se reći da je ekipa FTOS protutnjala kroz 18 kola i više nego zasluženo osvojila naslov prvaka.

Ekipa Edukacijsko –rehabilitacijskog fakulteta sa dva poraza, dvije nerješene utakmice postignutih 106 golova završila je  na drugom mjestu. Ako se uzme u obzir prethodna sezona kada su bili peti ovaj rezultat je više nego dobar. Reorganizacija ekipe, pojačanja koja su stigla (Samir Smajlović, Alan Alagić, Izen Hajdarević, Emir Ahmetović i drugi) pod dirigentskom palicom kapitena Zamira Mrkonjića zasigurno su doprinjela ovako dobrom plasmanu. Ni povreda jednog od najboljih igrača Ranka Kovačevića nije spriječila ekipu ERF- a da zasluženo osvoji drugo mjesto.

Prava drama se odigravala u borbi za treće mjesto. Naime, ekipa Prirodno – matematičkog fakulteta najviše je pretendovala za to mjesto ali na njihovu žalost zavisili su od utakmice koja se odigrala između ekipa Mašinskog fakulteta i Rudarsko geološko – građevinskog fakulteta. Pobjeda „Mašinaca nad „Rudarima“ i bolja gol razlika dovela je „Mašince“ na treće mjesto. Kapiten PMF- a Suad Kunosić morao se zadovoljiti četvrtim mjestom na tabeli. Iz ekipe PMF- a izabran je i najbolji golman lige Edin Mačak.

Na dnu tabele ekipa Studentskog centra pojačana Nerminom Akeljićem nije uspjela napraviti veći pomak na tabeli, zauzeli su 9. poziciju dok je zadnje mjesto ekipa Framaceutskog fakulteta.

U Hotelu „Tuzla“ povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa upriličena je dodjela nagrada. Nagrade su uručili voditelj Centra za sport dr. sc. Tarik Huremović, doc. i prof. dr. Zamir Mrkonjić, predsjednik Univerzitetskog sportskog društva.

Dobitnici nagrada:
Najbolji golman: Edin Mačak, PMF
Najbolji strijelac: Mirza Bašić, Filozofski fakultet
Najbolji igrač: Adnan Salkić, FTOS
Najstariji igrač: Izet Beširović, Filozofski fakultet
Ferplay ekipa: Studentski centar
Najselektor: Muhidin Brčaninović, RGGF
Najkorisniji igrač: Mirnes Mehanović,  Ekonomski fakultet

Da će nova malonogometna sezona donijeti neizvjesnost sasvim je izvjesno, pogotovo ukoliko se prijave ekipe Medicinskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike. „Liga nam je omogućila da upoznamo kolege sa drugih fakulteta, Univerzitetsko sportsko društvo i Centar za sport opravdali su oćekivanja. Mojoj ekipi, ekipi Filozofskog fakulteta bilo je bitno učestvovati, osvajanje sedmog mjesta na tabeli govori da imamo kvalitetnu ekipu i da ćemo za sledeću sezonu potruditi se da dovedemo pojačanja“, rekao je Sejo Nazibegović, kapiten ekipe Filozofskog fakulteta.

Galerija slika