PROF. DR. SAMIR NURIĆ V.D. REKTOR UNIVERZITETA U TUZLI SVEČANO OTVORIO MALONOGOMETNU LIGU ZA ZAPOSLENIKE

By | 14. Oktobra 2016

Dana 12.10.2016. godine u Univerzitetskoj dvorani prof. dr. Samir Nurić v.d. Rektor Univerziteta u Tuzli svečano je otvorio Malonogometnu ligu za zaposlenike. Prijavljenih deset ekipa pokazatelj je da vlada veliko interesovanje zaposlenika za ovakav vid takmičenja i bavljenja sportskom rekreacijom.

Sport kao vannastavna aktivnost  zauzima značajno mjesto na svim univerzitetima svijeta. Univerzitet u Tuzli kontinuirano radi na afirmaciji sporta, sa dobro osmišljenim sistemom, jedan je od rijetkih Univerziteta u BiH koji omogućava zaposlenicima kvalitetno upražnjavanje vannastavnih sportsko-rekreativnih aktivnosti. Univerzitet u Tuzli preko svoje poodorganizacione jedinice Centra za sport i Univerzitetskog sportskog društva daje snažan doprinos razvoju  svijesti pojedinca  o bitnošču bavljenja sportom,  odnosno da je sport važan faktor održavanja i unapređenja zdravlja”, rekao je prof. dr. Samir Nurić v.d. Rektor Univerziteta u Tuzli.

rektor

Kako je predviđeno, 18 kola igrat će se svake srijede sa početkom u 17:00 sati u Univerzitetskoj dvorani po sistemu Bergerovih tablica (svako sa svakim).

Postignutih 44 gola u odigranih pet utakmica prvog kola govori nam da su mnoge ekipe bile napadački orjentirane. Nije nedostajalo „žara“ i motiva da se već u prvom kolu određene ekipe nametu kao favoriti za osvajanje lige.

RUDARI DEMOLIRALI TEHNOLOGE

Sastav ekipe Tehnološkog fakulteta: Ervin Karić, Zehrudin Osmanović, Meho Bašić,  Elvis Ahmetović, Meho Majdančić i Čivić Almir. Sastav ekipe RGGF-a: Sanel Nuhanović, Zijad Požegić, Besim Demirović, Izudin Bajraktarević, Nevres Omerović, Damir Hamustafić i Danijel Ružić.

14658325_1210119819049613_973246549_n

Tehnolozi su prvih šest minuta odoljevali napadima Rudara kada je i postignut prvi gol od strane Zijada Požegića. Usljedilo je par ozbiljnijih napada od strane Tehnologa koji su pokušali preko Elvisa Ahmetovića i Zehrudina Osmanovića ugroziti gol Rudara, ali sve je to bilo nedovoljno. Zatim je usljedila i kazna, Demirović i Bajraktarević postižu po jedan pogodak u trinaestoj minuti za vodstvo od 3:0. Četiri gola postigao je Bajraktarević, po jedan Hamustafić i Omerović. Konačan rezultat 9:0 u korist Rudara.

MAŠINCI IZNENADILI EKIPU PMF- A

Sasatav ekipe Mašinskog fakulteta: Samir Butković, Edis Nasić, Elvedin Trakić, Salko Ćosić, Džemal Kovačević i Adnan Mustafić. Sastav ekipe PMF- a: Suad Kunosić, Sabahudin Smajić, Edin Mačak, Elvis Baraković, Almir Šestan i Eldin Halilović.

14741807_1210120169049578_2004700807_n

Mašinci su bili skoncetrisani i bez problema savladali motivisanu ekipu PMF-a, kojima je čini se, jedini cilj bio pobjeda. Ekipa Mašinaca je cijelim tokom meča imala incijativu, napadala i stvarala prilike, dok su svi pokušaji PMF-ovaca završavali nepreciznim šutevima. Prvi ozbiljniji napad Mašinaca  rezultirao je golom. Igrao se 3. minut  kada je Ćosić postigao pogodak, nije prošlo puno vremena kada se Ćosić ponovo upisao u listu strijelaca sa dva pogodka u 7. i 16. minuti. Nakon toga redale su se prilike ispred golmana Kovačevića ekipe  Mašinaca  kada ga je Baraković uspio savladati. Mrežu Mašinaca zatresli su Butković jedan puta i Trakić dva puta. Najbolji strijelac je bio Ćosić sa postignutih četiri gola. Konačan rezultat 7:1.

EKIPA ERF- A UBILJEŽILA PRVU POBJEDU PROTIV EKONOMIJE

 Sastav ekipe ERF- a: Zamir Mrkonjić, Dženan Saračić, Emir Avdić, Muamer  Sivčević, Ranko Kovačević, Samir Smajlović i Alan Alagić. Sastav ekipe Ekonomskog fakulteta:  Safet Kozarević, Zijad Džafić, Elvir Babajić, Mensur Herić, Hidajet Klapić i Božo Pavić.

14658235_1210120482382880_1578181922_n

U veoma izjednačenoj i tvrdoj utakmici gdje su obje ekipe bile desetkovane ključnim igračima pružena je možemo slobodno reči i najneizvjesnija utakmica prvog kola. Tokom čitave utakmice, igra se odvijala pred oba gola, a rastrčana ekipa ERF-a  je imalo još nekoliko izvrsnih prilika za postizanje golova. Prije svega treba istaći stativu Alagića, te dobre prilike Mrkonjića, Avdića, Kovačevića i Saračića  u prvom, odnosno Smajlovića i golmana Sivčevića u drugom poluvremenu. Eurogol sa više od pola centra za ekipu Ekonomskog fakulteta postigao je Pavić, drugi gol je dao Klapić. Stijelci za ekipu ERF –a: Mrkonjić, Kovačević, Avdić i  Alagić. Konačan rezultat 5:2 u korist ekipe ERF- a.

14694726_1210120555716206_1049725306_n

EKIPA MIX RAZLJUTILA EKIPU FTOS

Sastav ekipe FTOS: Muris Đug, Dževad Džibrić, Edin Mujanović, Jasmin Zahirović, Jasmin Bilalić i Džemal Huremović. Sastav ekipe MIX:  Vedran Stuhli, Husejin Keran, Emir Imširović, Nedim Omerbegović, Ahmet Zulić i Damir Šabić.

ftos

Već u prvoj minuti Zahirović postiže pogodak za ekipu FTOS, na poravnjanje se čekalo do šeste minute kada je Šabić postigao pogodak. FTOS je preuzeo incijativu u daljem toku igre i postigao još 6 golova od toga Džibrić 4, Huremović 1 i Zahirović 1. Poraz jekipe MIX ublažio je Vedran Stuhli pogotkom u posljednoj minuti igre za konačni rezultat 7:2.

TROJAC FILOZOFIJE ODRŽAO  LEKCIJU STUDENTSKOM CENTRU

Sastav ekipe Filozofskog fakulteta: Sead Nazibegović, Hariz Šarić, Nermin Akeljić, Mirza Bašić, Vedad Gurda, Sead Selimović, Jasmin Osmanović i Smail Slijepčević. Sastav ekipe Studentskog centra: Rijad Muminović, Enes Buzadžić, Nermin Alić, Vehid Hodžić, Benazdin Jašarević, Mubin Ahmetašević i Mustafa Tabaković.

zajednicka

Trojac ekipe Filozofskog fakulteta Bašić, Akeljić, Šarić postigli su po tri gola i tako donijeli ubjedljivu prvu pobjedu i tri boda na tabeli. Osjetilo se neigranje kapitena ekipe Studentskog centra Husejina Matovića, što je vjerovatno i doprinjelo ovako velikom porazu. Mreža Filozofa zatresla se dva puta od strane Tabakovića i Ahmetaševića. Rezultat 9:2 za Filozofe pokazatelj je velikih njihovih ambicija u ovoj sezoni.