ODIGRANE ČETIRI UTAKMICE PRVOG KOLA KOŠARKAŠKE LIGE ZA STUDENTE

By | 2. Novembra 2016

Košarkaška liga za studente Univerziteta u Tuzli zvanično je započela 1.11.2016. godine odigravanjem prvog kola. U ligi učestvuje devet prijavljenih ekipa koje će igrat  po sistemu svako sa svakim (Bergerove tablice). Slobodna ekipa prvog kola bili su „Medicinari“. Utakmice će se održavati ponedeljkom u Univerzitetskoj dvorani od 16:00 sati kada će svi ljubitelji ovog sporta moći uživati u čarima košarkaške igre. Organizatori lige su Univerzitetsko sportsko društvo, Unija studenata Univerziteta u Tuzli i Centar za sport.

img_20161101_142104364_hdr

ELEKTROTEHNIČARI OČITALI BUKVICU PRAVNICIMA

Već u prvom kolu pojedine ekipe su dale doznanja da važe za favorite. Jedna od takvih je i ekipa Fakulteta elektrotehnike koja je bez većih problema savladala svog protivnika ekipu Pravnog fakulteta rezultatom 40:18. Posebno se istakao Adi Jusufović igrač „Elektrotehnike“ sa 10 asistencija i 10 poena.

MAŠINCI POBJEDILI TEHNOLOGE

Dosta neizvjesniju utakmicu odigrale su ekipe Tehnološkog i Mašinskog fakulteta. „Mašinci“ su u drugom poluvremenu ubacili u četvrtu brzinu što im je omogućilo da naprave i razliku od 7 poena u konačnici. Ova pobjeda „Mašinaca“ donijela im je dva boda na tabeli dok lošija koš razlika u odnosu na „Rudare“ i „Elektrotehničare“ dovela  na treće mjesto.

US „STUDENJAK“ NIJE IMAO SREĆE PROTIV ERF

Ekipa Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta koja se na ovoj utakmici pojavila u punom sastavu vjerovatno je i doprinjelo da u najtežim momentima utakmice izmjenama sa klupe prevagnu za pobjedu  protiv ekipe US „Studenjaka“. Pobjednik se nije znao do kraja same utakmice, tek u posljednjih 30 sekundi iz slobodnih bacanja ERF je uspio napraviti četiri poena razlike i uzeti dva boda. Konačan rezultat 22:18.

img_20161101_141030978_hdr

„RUDARI“ OSTVARILI NAJBOLJU KOŠ RAZLIKU

Da „Rudari“ važe za favorite lige pokazali su već u prvom kolu kada su se sastali protiv „Ekonoma“. Ekipa Ekonomskog fakulteta nije imala nikakve šanse da naprave bilo kakvo iznenađenje. „Rudari“ su čitavo vrijeme vodili sa velikom koš razlikom koja im je omogućila trenutno prvo mjesto na tabeli. Konačan rezultat 48:14 u korist „Rudara“.

untitled

Drugo kolo igrat će se 7.11.2016. godine sa početkom u 16:00 i sastat će se sljedeći parovi:

  1. ERF : RGGF,
  2. MAŠINSTVO : US „STUDENJAK“
  3. PRAVO : TEHNOLOGIJA
  4. MEDICINA : FET

EKONOMIJA SLOBODNA

Pokrovitelji lige: Grad Tuzla, Univerzitet u Tuzli

GALERIJA SLIKA

CENTAR ZA SPORT