MALONOGOMETNA LIGA ZAPOSLENIKA SE USIJAVA

By | 4. Novembra 2016

Da je naslov opravdan u prilog tome ide pokazani crveni i dva žuta  kartona u četvrtom kolu. U ovom kolu bilo je i iznenađenja, ekipa MIX-a i PMF-a odnijele su po prvu pobjedu dok je FTOS neočekivano izgubio utakmicu.

MAŠINCI  DEKLASIRALI FILOZOFE

Artiljerija Mašinaca u ovoj utakmici je bila na najvećem mogućem nivou, atakovali su sa svih strana, rezultat tome je kapitulacija Filozofa rezultatom 9:3. Mašinci su preko svoja dva najbolja igrača Butkovića, Ćosića zatim Nasića i Mustafića punili mrežu eurogolovima. Za Mašince bi se moglo reči da je ovo njihova najbolja partija do sada. Dobivši tri boda, sa drugog mjesta na tabeli izgurali su ekipu Filozofskog fakulteta. Najbolji igrač Filozofa ovaj put nije ispunio očekivanja, Bašić je uspio postići samo jedan gol koji je i dalje prvi strijelac lige u dosadašnjem dijelu takmičenja.

14826419_1225596777501917_1583435648_n

TEHNOLOGIJA SE VRATILA IZ MRTVIH

Tri poraza u dosadašnjem dijelu sezone vjerovatno je natjeralo kapitena Elvisa Ahmetovića da se napravi ozbiljna analiza i pokuša osvojiti prve bodove protiv ekipe Ekonomskog fakulteta. Nimalo ugodan protivnik ekipa Ekonomskog fakulteta ušla je u utakmicu vrlo ležerno podcjenivši igrače Tehnologije. Kazna ih je stigla kao i dobijanje  žutog kartona (Babajić). Konačan rezultat 5:2 u korist Tehnologa. Strijelci za ekipu Tehnološkog fakultet: Ahmetović (1), Karić (1), Kahvedžić (1), Osmanović (1), Karić (1) i Softić (1). Strijelci za ekipu Ekonomskog fakulteta: Mehanović (2).

IGRAČI ERF U ŠOKU I NEVJERICI

Derbi kola bila je utakmica između ekipe ERF i Rudara. Igrači ERF – a nadali su se pobjedi koja bi ih popela na prvo mjesto na tabeli.  Ne može se reči da igrači ERF nisu bili motivisani, naprotiv, obećane pripreme van BiH trebale su usljediti kao nagrada nakon pobjede. ERF koja važi za poprilično homogeniziranu ekipu, ovaj put su doživjeli iznenađenje od Rudara. Poput krampe uspjeli su razbiti kamen (ERF) već u prvom poluvremenu, Demirović postiže dva pogodka u drugoj i trećoj minuti. Ekipa ERF-a bila je u šoku, kada su Požegić u 7. i Bajraktarević u 9. minuti postigli golove u ekipi ERF pojavila se i nevjerica. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 4:1, gol za ERF postigao je Jović. U drugom poluvremenu ulaskom Kovačevića na gol ERF stvari su počele da se mjenjaju nabolje. Usljedio je pritisak koji je rezultirao sa još dva pogodka, Ahmetaševića u 20. i Kovačevića u 27. minuti. Nadljudskom snagom ekipa ERF pokušavala je da izjednači rezultat ali bezuspješno i na njihovu žalost „najbolji“ igrač Ahmetašević u 30. minuti dobija crveni karton. Konačan rezultat 4:3 u korist Rudara. Kapiten ERF – a Mrkonjić koji je zbog povrede utakmicu gledao sa klupe nije želio da da izjavu poslije utakmice.

PMF UBILJEŽIO PRVE BODOVE

 Oslabljena ekipa FTOS- a izgubila je protiv razigranog PMF- a. Povrijeđeni Huremović očigledno je više nego važna karika u ekipi FTOS – a kao i Đug. Smajić je postigao četiri gola na ovoj utakmici i tako zadao težak udarac protivničkoj ekipi koja do kraja utakmice nije se uspjela vratiti u igru. Džibrić najbolji strijelac u ekipi FTOS –a ublažio je poraz postigavši dva gola. Konačan rezultat 5:2 u korist PMF-a.

STUDENTSKI CENTAR PORAŽEN OD EKIPE MIX

 Ekipa MIX – a koja je prepoznatljiva po jakim individualcima polako uvode disciplinu u  svoje redove i postaju dostojanstven protivnik suparničkim ekipama. Da bi ova ekipa mogla mnogima pomrsiti račune govori i rezultat 5:1 s kojim su savladali sada već uštimanu ekipa Studentskog centra. Strijelci za ekipu MIX: Imširović (3), Žabić(1) i Zulić (1). Strijelac za ekipu Studentskog centra: Alić (1).

 

4-kolo