ODIGRANO DRUGO KOLO KOŠARKAŠKE LIGE ZA STUDENTE

By | 9. Novembra 2016

Dana 7.11.2016. godine odigrano je drugo kolo košarkaške lige za studente Univerziteta u Tuzli. Iako je tek početak lige studenti se nisu štedjeli na parketu.

RUDARI PRVI NA TABELI

U prvoj utakmici snage su odmjerile ekipe RGGF – a i Pravnog fakulteta. Da RGGF važi za jednog ozbiljnog favorita  pokazao je i u ovoj utakmici.  Rudari su tokom čitave utakmice imali ubjedljivu koš razliku i trijumfovali rezultatom 41:29. Pravnici ukoliko žele da se odlijepe od dna tabele morat će napraviti ozbiljniju analizu  kako bi pokušali ukloniti nedostatke u svom timu.

img_20161101_154507030

MAŠINCI SA ŽAROM UŠLI U UTAKMICU

Da li je pobjeda Mašinaca očekivana ili ne nad ekipom ERF- a mogli bi špekulisati. Ali definitivno da su Mašinci u utakmicu ušli sa dosta više htjenja, želje i borbe od ekipe ERF – a. Nesebičnost i zalaganje na parketu donijelo im je dva nova boda na tabeli i tako zadržali drugo mjesto. Ekipa ERF- a izgubivši ovu utakmicu rezultatom 29:25  zauzela peto mjesto na tabeli.

 EKIPA US „STUDENJAK“ BEZ BODOVA

Ekipa Medicinskog fakulteta postigla je duplo više poena u odnosu na ekipu US „Studenjak“.Rezultat 31:16 govori koliko su „Medicinari“ nadmoćniji bili u ovoj utakmici u odnosu na svoje protivnike. S obzirom da su prethodno kolo bili slobodni zauzimaju dobro 4. mjesto na tabeli sa za sada dva osvojena boda. Na ekipu „Medicinara“ morat će se ozbiljno računati u narednim kolima.

ELEKTROTEHNIČARI PONOVO UBJEDLJIVO SLAVILI

Utakmica protiv ekipe Tehnološkog fakulteta nije  omogućila  „Elektrotehničarima“ da dođu na prvo mjesto na tabeli a „Rudare“  pošalju na drugo mjesto. „Tehnolozima“ je ovo drugi poraz koji su u ovoj utakmici imali momenata kada su se znali približiti rezultatski protivničkoj ekipi ali sve je to na njihovu žalost bilo nedeovoljno. Konačan rezultat 37:25 u korist „Elektrotehničara”.

ispravljena-verzija

 

GALERIJA SLIKA