RUDARI NEPRIKOSNOVENO VLADAJU TERENOM

By | 14. Novembra 2016

FTOS ZABILJEŽIO ČETVRTI PORAZ

Ekipa FTOS –a i u ovoj utakmici bez svog najboljeg  igrača Tarika Huremovića koji je povrijeđen što je vjerovatno uticalo da ekipa Tehnološkog fakulteta slavi rezultatom 5:3. Osvojena 3 boda na tabeli sa posljednjeg mjesta popelo ih je na sredinu tablice na 6. mjesto. Ekipu FTOS  u sledećem kolu čeka teška utakmica protiv Mašinstva pogotovo ukoliko povrijeđeni Huremović ne bude igrao. Strijelci za Tehnologe: Kahvedžić (2), Karić (3). Strijelci za FTOS: Hodžić (1), Džibrić (2).

RUDARI PRVI NA TABELI

 Het – trik od strane Demirovića (RGGF), pogodci Omerovića u 9., Bajraktarevića u 12.  i Požegića u 15. minuti donijeli su ekipi RGGF ubjedljivu pobjedu od 6:1 protiv ekipe Filozofskog fakulteta. Rudari sa najboljom gol razlikom, zasostajanje drugoplasiranog tri boda i prikaz igre koja se odlikuje sigurnošću, tehnikom i taktikom činjenice su koje vjerovatno Rudare određuju da će biti prvaci sezone 2016/2017. Ekipa Filozofskog fakulteta trenutno četvrta na tabeli sa tri pobjede i dvije izgubljene utakmice. Filozofe u šestom kolu očekuje neugodna ekipa Ekonomskog fakulteta, bit će to Bašić protiv Mehanovića.

14875185_1225597060835222_2096409089_n

PMF NASTAVLJA SA POBJEDAMA

 Utakmica između MIX- a i PMF- a bila je najneizvjesnija i zapamćena što u prvom poluvremenu nije postignut pogodak. Prvi u vodstvo došla je ekipa MIX-a preko Sivčića u 17. minuti. Nije dugo trajala sreća kapitena Stuhlija jer već u 20. minuti Smajić postiže izjednačujući gol za ekipu PMF-a. U 21. minuti golom Barakovića PMF dolazi u vodstvo. Najzanimljiviji detalj na utakmici je 27. minuta kada Šabić postiže gol za ekipu MIX-a i Baraković pobjedonosi za rezultat 3:2 u korist PMF- a.

SUDIJA SVIRAO GOL PA PONIŠTIO

 Najuzbudljivija utakmica ovog kola bila je između ekipa ERF- a i Studentskog centra. Odakle početi, da je ERF podcijenio svog protivnika, da je Studentski centar odigrao svoju do sada najbolju utakmicu ili da je ekipa ERF oslabljena ne igranjem Ahmetaševića (crveni karton) i povrijeđenog Mrkonjića pružila „lošu“ partiju. Vrlo vjerovatno da je spoj svega gore navedenog doprinjeo dobar rezultat po ekipu Studentskog centra a nezadovoljstvo među igračima ERF-a. Po desnoj strani Saračić postiže vodeći gol za ERF, u 18. minuti Hajdarević izjednačuje ali Saračić ponovo postiže pogodak za 2:1. Stvari za ERF u tom trenutku idu nabolje kada Kovačević u 23. minuti dovodi svoju ekipu u vodstvo od 3:1. Alić u 25. minuti postiže pogodak za Studentski centar rekavši time da utakmica još nije gotova. ERF preko Jovića postiže pogodak za 4:2 Kada su igrači ERF trebali utakmicu privesti kraju krenula su iznenađenja, igrač Studentskog centra Hajdarević postiže pogodak u 28. minuti  smanjivši vodstvo na jedan gol prednosti 4:3. Igrači Studentskog centra stezali su obruč oko „odbrane“ ekipe ERF što je rezultiralo postizanje izjednačujućeg gola u 30. minuti od strane Ahmetačevića za 4:4. Igrači ERF – a nisu mogli vjerovati šta se dešava, možemo slobodno reči  da su od „gotovog napravili veresiju“. Umjesto da se očekuje rasplet, dešava se baš suprotno dolazi do zapleta, golman ERF- a Sivčević rukom nedozvoljeno prebacuje preko pola terena prema Mrkonjiću koji uspijeva zavarati Matovića i na zvuk pištaljke za kraj utakmice postići pogodak za 5:4. Sudija pokazuje na centar, zatim slijedi opravdano nezadovoljstvo igrača Studentskog centra koji su ukazivali da je učinjeno ne dozvoljeno prebacivanje rukom preko polovine terena, što je bilo dovoljno da sudac poništi gol. Konačan rezultat 4:4.

EKONOMIJA PORAŽENA OD MAŠINACA 3:4

 Za Mašince bi mogli reči staru narodnu poslovicu “Tiha voda brijegove valja“ koji neprimjetno ali veoma učinkovito od pet susreta četiri su riješili u svoju korist što ih je dovelo na 2. mjesto na tabeli. Savladana  ekipa Ekonomskog fakulteta još uvjek ne može da pronađe svoju igru, dosadašnji saldo jedna neriješena, jedna pobjeda i tri poraza pokazatelji su da mnogo šta ne štima u ekipi. Vjerovatno svemu tome doprinosi i nedolasci igrača Umihanića koji zajedno sa Kozarevićem važe za glavne stratege ekipe.

Strijelci za ekipu Mašinskog fakulteta: Halilović (2), Trakić (2). Strijelci za ekipu Ekonomskog fakulteta: Mehanović (2) i Kozarević (1).

U sledećem kolu sastat će se:

  1. PMF : ERF
  2. TEHNOLOGIJA : MIX
  3. MAŠINSTVO : FTOS
  4. FILOZOFIJA : EKONOMIJA
  5. RGGF : STUDENTSKI CENTAR

5-kolo