PRIJATELJSKA UTAKMICA; VLADA TK VS UNIVERZITETA U TUZLI POVODOM OBILJEŽAVANJA 40 GODINA UNIVERZITETA U TUZLI

By | 23. Novembra 2016

Dana 22.11.2016. godine povodom obilježavanja jubileja 40 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli odigrana je prijateljska revijalna malonogometna utakmica između zaposlenika Vlade TK- a i Univerziteta u Tuzli.

Ovom prigodom prof. dr. Samir Nurić, Rektor Univerziteta u Tuzli uručio je zahvalnicu predstavniku  Vlade TK- a za učešće u sportskim aktivnostima povodom obilježavanja ovog jubileja. Sada već uigrani počasni udarac izveli su prof. dr. Nermina Hadžigrahić v.d. dekan Medicinskog fakulteta i prof dr. Samir Nurić, Rektor Univerziteta u Tuzli.

dodjela-priznanja

Iako je utakmica bila revijalnog karaktera mnogobrojni gledaoci imali su priliku vidjeti sve čari malog nogometa. Ekipa Vlade TK- a predstavila se sa najjačom ekipom tj. predstavnicima MUP- a TK – a koji su osvajaći mnogobrojnih trofeja na Svjetskim policijskim malonogometnim prvenstvima. U dosadašnjim susretima između ove dvije ekipe Vlada TK- a imala je dvije a Univerzitet u Tuzli jednu pobjedu.

igra-2

Za selekciju Univerziteta u Tuzli nastupili su: selektor Muhidin Brčaninović, Sabahudin Smajić,  Mirza Bašić,  Hidajet Klapić, Ervin Karić, Mirnes Mehanović, Mubin Ahmetašević, Edis Nasić, Elvedin Trakić i  Edin Mačak.

Za selekciju Vlade TK – a nastupili su: selektor Dževad Korman,  Edin Jusić, Jasmin Kurtalić, Robert Sliško, Mirzet Mehić, Mladen Divković, Karasuljić Almir, Dizdarević Adnan i Gajić Dalibor.

Tehnički organizatori: Centar za sport, Univerzitetsko sportsko društvo i Unija studenata Univerziteta u Tuzli.

GALERIJA SLIKA

CENTAR ZA SPORT