RUDARI, ELEKTROTEHNIKA I MAŠINCI DIJELE ISTI BROJ BODOVA NA TABELI

By | 23. Novembra 2016

ELEKTROTEHNIČARI OSTVARILI TREĆU POBJEDU U NIZU

U prvoj utakmici četvrtog kola košarkaške lige za studente susreli su se sa tabele drugorangirana Elektrotehnika i šesto rangirana Ekonomija. U prvom poluvremenu Ekonomija je uspjela svega šest poena postići do je Elektrotehnika nedostižnih 28 poena. U drugom poluvremenu igrači Elektrotehnike malo su se opustili što su igrači Ekonomije iskoristili da postignu za konačan rezultat 23 poena. Ekipa Elektrotehnike zabilježila je svoju uzastopnu treću pobjedu rezultatom 43 :23.

Za ekipu Elektrotehnike nastupili su: Mehmed Hodžić, Ismet Tinjić, Faris Jahić, Kenan Mazalović, Senad Hadžić, Aldin Aljić, Haris Džaferović, Adi Jusufović, Harun Azapagić, Ahmed Osmanović.

img_20161101_154758423

DOKTORI SA UTAKMICOM MANJE NA PETOM MJESTU

 „Mašinci“ su rezultatom 32 : 20 pobijedili ekipu Medicinskog fakulteta. Za „Mašince“ je ovo samo još jedna pobjeda u nizu i dva nova boda na tabeli djelivši isti broj bodova i prvo mjesto sa Rudarima i „Elektrotehničarima“. Da su „Mašinci“ bili favoriti u ovoj utakmici vidjelo se već u prvom poluvremenu kada si na odmor otišli rezultatom 18:7 u svoju korist. Izgubljena utakmica za „Doktore“ je i pad sa 4. na 5. mjesto na tabeli.

Za ekipu Mašinskog fakulteta nastupili su: Emir Alić, Belmin Haskić, Benjamin Hodžić, Ademir Omerćehajić, Tarik Omerćehajić, Marko Divković, Toni Lakić, Almir Husić i Veldin Lisičić.

„STUDENJAK „UMALO DO SVOJE PRVE POBJEDE

 Ekipa “Studenjaka“ zabilježila je četvrti poraz uzastopno, s tim da su u ovoj utakmici bili su najbliže pobjedi. Dva poena razlike iz prvog poluvremena u koris „Studenjaka“  govorilo nam je da bi ekipa „Pravnika“ ovu utakmicu mogla i izgubiti. Za „Studenjak“ možemo reči da baš nisu imali sreće u ovoj utakmici. „Pravnici“ su u konačnici priveli rezultat u svoju korist i sa posljednjeg devetog popeli na sedmo mjesto na tabeli. Konačan rezultat: 31:26.

Za ekipu Studenjaka nastupili su: Enes Čeliković, Esmir Kadunić, Kenan Kuduzović, Muamer Dželilović, Amer Dželilović, Mustafa Zahirović, Adin Avdagić, Kadir Nukić i Fadil Mutlizović.

SUDAR VRHA I DNA TABELE

 „Rudari“ su na prvo poluvrijeme otišli sa velikom koš razlikom 23:9. „Tehnolozi“ imaju razloga za brigu pogotovo ako se u obzir ume njihov saldo od tri odigrane utakmice tri poraza. „Rudari“ su rutinski priveli ovu utakmicu kraju slavivši rezultatom 39:26. U petom kolu „Rudari“ će imati dosta teži posao jer se susreću sa nezgodnim „Mašincima“ što će biti i derbi petog kola.

Za ekipu Rudarskog fakulteta nastupili su : Seid Gušić, Adnan Kolčaković, Amir Musić, Dženan Tursunović, Atif Hadžimuratović, Kenan Selimović, Amir Momani, Benjamin Brašnjić, Benjamin Kadić i  Jasmin Husić.

Satnica i parovi petog kola:

  1. 16:00, ELEKTROTEHNIKA : STUDENJAK
  2. 16:45, MAŠINSTVO : RGGF
  3. 17:30, MEDICINA : ERF
  4. 18:15, EKONOMIJA : TEHNOLOGIJA

Slobodna ekipa: PRAVO

Tabela nakon odigranog četvrtog kola:

tabela-cetvrto-kolo