IZVJEŠTAJ 6. KOLA MALONOGOMETNE LIGE ZA ZAPOSLENIKE UNTZ

By | 22. Novembra 2016

MEHANOVIĆ IZ EKIPE EKONOMIJE IZREŠETAO FILOZOFE

 Mirnes Mehanović najbolji igrač u ekipi Ekonomskog fakulteta izrešetao je gol „Filozofa“, njegova četiri postignuta gola donijela su pobjedu i nova tri boda ekipi Ekonomije. Poraz Filozofa ublažili su Akeljić koji je postigao dva i Gurda sa jednim zgoditkom. U listu strijelaca ekipe Ekonomije upisali su se još Pavić (1) i Babajić (1). Nova tri boda Ekonomiji omogućila im je da se sa osmog mjesta popnu na šesto mjesto. Filozofija iako je zabilježila poraz ostala je na četvrtom mjestu sa devet bodova.

ERF LEŽERNO DO POBJEDE PROTIV PMF –A

 Topdžija ekipe PMF –a  Sabahudin Smajić u utakmici protiv ERF- a bio je dobro izblokiran što je omogućilo ekipi ERF- a da dođe lakše do pobjede. Ekipa ERF – a je iz prelijepih akcija postizala pogotke, gledaoci sa tribina zaista su imali priliku šta i vidjeti. Mrkonjić iako još uvjek povrijeđen nastupio je za svoju ekipu i dva puta zatresao mrežu protivničkog gola. Sa osovojena tri boda ERF je ustabilio svoje treće mjesto na tabeli. PMF je trenutno sedmi na tabeli sa osvojenih šest bodova. Strijelci za ekipu ERF- a: Ahmetašević (1), Mrkonjić (2), Saračić (1), Avdić (1). Konačan rezultat 5:0.

TEHNOLOZI I MIX DIGLI TENZIJE NA TERENU

 Najuzbudljivija i najneizvjesnija utakmica šestog kola bila je između ekipa Tehnološkog fakulteta i Mix- a.

Dobro postavljena taktika ekipe Tehnološkog fakulteta urodila je plodom. Igralo se muški, bilo je tu dosta grubih startova. Igračima iz ekipe Mix pokazan je crveni i žuti karton u 30. minuti nakon ne sportskog ponašanja, kartone su zaradili Siručić (crveni) i Zulić (žuti). Tehnolozi u dasadašnjem dijelu takmičenja imaju tri pobjede i tri poraza što je dovoljno za trenutno 5. mjesto na tabeli. Ekipu Mix- a u sljedećem kolu očekuje izuzetno težak susret protiv nezgodnih Mašinaca. Strijelci za ekipu Tehnološkog fakulteta: Kahvedžić (2), Softić (1), Karić (1), strijelci za ekipu MIX- a: Siručić (1), Mustafić (2).

JOŠ JEDAN PORAZ U NISU EKIPE FTOS

 FTOS oslabljen bez svojih najboljih igrača izgubili su od Mašinaca 5:2. Ekipa FTOS –a je pokušala nadljudskim naporima da izvuče barem jedan bod iz ove utakmice ali bezuspješno. Mašinci su preko Mustafića (2 gola), Ćosića (2) i Nasića (1) uspjeli sa osvojiti nova tri boda i učvrstiti 2. mjesto na tabeli i pokušati ugroziti Rudare koji im bježe tri boda ispred. Najbolji strijelac u dosadašnjem dijelu takmičenja sa devet postignutih pogodaka je Salko Ćosić kod Mašinaca, dok je kod ekipe FTOS Dževad Džibrić sa osam.

Predstavljamo ekipu Mašinskog fakulteta:

RUDARI TRI BODA DOBILI ZA ZELENIM STOLOM

 S obzirom da se ekipa Studentskog centra nije uspjela okupiti u ovom kolu, Rudari su dobili utakmicu službenim rezultaom 3:0.

 U sljedećem kolu sastat će se :

  1.  FTOS : FILOZOFIJA
  2. EKONOMIJA : RGGF
  3. MIX : MAŠINSTVO
  4. ERF : TEHNOLOGIJA
  5. STUDENTSKI CENTAR : PMF

6-koloGALERIJA SLIKA