Svečano otvorene Univerzitetske lige za studente

By | 1. Novembra 2016

Dana, 25.10.2016.god., utorak, u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli, svečano su otvorene Univerzitetske lige za studente Univerziteta u Tuzli.

Na istim se obratio Rektor Univerziteta u Tuzli, dr. sc. Samir Nurić, red.prof., koji je u svom obraćanju naveo: “Studenti pored nastavnog procesa trebaju da iskoriste i ovaj vannastavni dio, u ovom dijelu sportski, koji im omogućava Univerzitet u Tuzli, kroz korištenje Univerzitetske dvorane”, te dodao: “Svim kolegicama i kolegama studentima, učesnicima u ovogodišnjim Univerzitetskim ligama želim mnogo uspjeha i sportske sreće uz fer i korektnu igru.” Prilikom izvođenja početnog udarca, svojim potezom, pokazao je zavidne vještine kontrole lopte u futsalu, uz ovacije prisutnih.

img_9

Kao što smo već ranije pisali Unija studenata Univerziteta u Tuzli ovu godinu je krenula sa jednim sveobuhvatnim sportskim projektom koji uključuje tri sporta: nogomet, košarka i odbojka te ubrzo kreće u realizaciju sa takmičenjem za šah kao i stoni tenis o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti zainteresirane kolege studente za navedene sportove.

U nogometu za ovu sezonu imamo prijavljenih 14 ekipa, među kojima je odigrano već prvo kolo a rezultati su sljedeći:

FET – TEHNOLOŠKI (6:2),

EKONOMSKI FAKULTET – MEDICINSKI FAKULTET (4:7),

STUDENTSKI DOMOVI UNTZ “STUDENJAK” – FARMACEUTSKI FAKULTET (6:1),

PMF – MAŠINSKI FAKULTET (2:9),

RGGF – ERF (5:2),

FTOS – PRAVNI FAKULTET (6:2)

Za  UNTZ Basketball ligu prijavile su se sljedeće ekipe: Mašinski fakultet, Pravni fakultet, Medicinski fakultet, RGGF, ERF, Ekonomski fakultet, Tehnološki fakultet, Studentski domovi UNTZ – Studenjak, te FET. Iznenađujuće nije prijavljena ekipa sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.
img_7
Za UNTZ Volleyball ligu prijavile su se sljedeće ekipe: Pravni fakultet, Farmaceutski fakultet, FET, ERF, Ekonomski fakultet, RGGF, Fakultet za tjelesni odgoj i sport te  Medicinski fakultet. Koristimo ovu priliku da pohvalimo Asocijacije/udruženja Fakulteta elektrotehnike, Pravnog fakulteta, Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, Mašinskog fakulteta, te RGGF-a na animaciji studenata za sport, jer su navedeni fakulteti prijavili ekipe u sve tri sportske kategorije.

Organizatori odbojkaške i košarkaške lige su: Univerzitetsko sportsko društvo, Unija studenata Univerziteta u Tuzli i Centar za sport.

Zahvaljujemo se svim gostima koji su došli na svečano otvaranje Univerzitetskih liga.