MALONOGOMETNA LIGA ZAPOSLENIKA I DALJE BEZ EKIPE FTOS

By | 31. Oktobra 2016

Bez obzira što je tek treće kolo odigrano sportsko nadmetanje između ekipa i prestiž su već došli do izražaja. Ovo kolo će ostati zapaženo po dva pokazana žuta kartona i dobijena tri boda Studentskog centra za «zelenim stolom» tj. nedolaskom igrača ekipe FTOS. Mnogo se špekuliše po svlačionicama, fakultetima o neigranju ekipe FTOS. Da li će već sljedeće kolo  pojaviti se i nastaviti takmičenje i mnogima pomrsiti račune za osvajanje prevenstva 2016/2017. ili će neke ekipe vidjeti svoju šansu neigranjem FTOS morat ćemo sačekati sljedeće kolo koje će se igrati 2.11.2016. godine.

14872492_1225597070835221_1564842792_n-1

Utakmica između «Mašinaca i «Rudara» nije pružila očekivanu neizvjesnost, upravo suprotno, «Rudari» su bez većih problema preko Požegića, Demirovića i Bajraktarevića odnijeli  tri boda i zadržali prvo mjesto na tabeli zahvaljujući boljoj gol razlici. «Mašince» je ovaj rezultat sa trećeg mjesta poslao na četvrto mjesto.

PMF – OVCI I DALJE BEZ BODOVA NA TABELI

Prava borba vodila se na terenu između ekipa Ekonomije i PMF – a, najprije ekipa Ekonomije povela je sa 2:0 golovima Pavića u 8. minuti i Mehanovića u 9. minuti.  Zatim su usljedili napadi PMF –ovaca koji su vrlo brzi rezultirali izjednačenjem rezultata golovima Smajića. Džafić dovodi Ekonomiju ponovo u vodstvo. Ova utakmica će ostati upamćena po het trikovima Mehanovića kod ekipe Ekonomskog fakulteta i Smajića kod ekipe PMF- a. Ekonomija sa osvojena tri boda sa šestog mjesta popela sa na peto mjesto na tabeli. Konačan rezultat utakmice 7:5 u korist ekipe Ekonomskog fakulteta. Strijelci za PMF bili su Smajić (3), Baraković (1), Kunosić (1).

HET TRIKOVIMA AKELJIĆA I BAŠIĆA FILOZOFI SAVLADALI TEHNOLOGE

Da je menadžment ekipe Filozofskog fakulteta napravio dobar potez dovođenjem igrača Akeljića u svoje redove pokazala je  utakmica protiv ekipe Tehnologa. Postignutih sedam golova u dosadašnjem dijelu sezone te da važi trenutno za drugog strijelca lige govori nam o kakvom se igraču radi. Njegov suigrač Bašić trenutno je najbolji strijelac lige sa postignutih osam golova. Iako su Tehnolozi pokušavali preko Softića po lijevoj strani ugroziti gol protivnika to je na njihovu žalost bilo nedovoljno. Karić je uspio ublažiti rezultat postigavši dva gola. Konačan rezultat 6:2  u korist ekipe Filozofskog fakulteta.

14875185_1225597060835222_2096409089_n

IZUZETNO MOTIVISANI IGRAČI EKIPE ERF PROTIV MIXA  4:0

Ekipa Mix pojedinačno gledano imaju zaista jake individualce, ali definitivno nedostaje im zajedničkih utakmica u nogama na šta nam ukazuje gubljenje utakmice od strane ekipe ERF sa 4:0. Strijelci za ERF bili su Jović (2) i Ahmetačević (2). Trenutno ekipa ERF- a zahvaljujući pobjedi iz prethodnog kola za „zelenim stolom“ protiv FTOS djeli prvo mjesto sa „Rudarima“ i „Filozofima“. U čertvrtom kolu dočekuju izuzetno nezgodnog protivnika ekipu „Rudara“, definitivno ova utakmica će biti i derbi kola.  Kapiten Mrkonjić imat će težak posao ukoliko želi da njegova ekipa u ovoj utakmici osvoji tri boda, također, teret koji se nosi na leđima dobijene utakmice za „zelenim stolom“ protiv FTOS može uticati na igru protiv „Rudara“.

tabela-3-kolo

Galerija slika