EKIPA ERF DOBILA BODOVE ZA ZELENIM STOLOM

By | 4. Decembra 2016

STUDENJAK I DALJE BEZ  POBJEDE

Ekipa „Studenjaka“u petom kolu sastala se sa izuzetno jakom ekipom „Elektrotehničara“ sa kojima definitivno nema šale, niti prepuštaju slučaju bilo koju utakmicu. Da svakog protivnika shvataju maksimalno ozbiljno pokazala je i ova utakmica. Već u prvom poluvremenu su pokazali ko je gazda na terenu i otišli na odmor rezultatom 18:6. „Studenjak“ je pokušavao rezultatski se približiti ali bezuspješno, u drugom poluvremenu uspjeli su postići svega četiri poena. Konačan rezultat 35:10 u korist „Elektrotehničara“.

DERBI KOLA: MAŠINSTVO – RGGF

Dugo vremena publika nije imala priliku gledati neizvjesniju utakmicu. Utakmicu je pored neizvjesnosti krasila požrtvovanost i kvalitet. Igrači na obje strane su dale svoj maksimum ali ekipa RGGF -a ovaj put je imala manje sportske sreće. Pobjeda „Mašincima“ donijela je jednak broj bodova sa prvoplasiranim „Elektrotehničarima“ dok se “Rudari“ pali na treće mjesto. „Rudare“ u sljedećem kolu očekuju nezgodna ekipa Fakulteta elektrotehnike što će biti i derbi šestog kola. Konačan rezultat 31 : 27 u korist ekipe Mašinskog fakulteta.

img_20161101_140942222

TEHNOLOGIJA TIJESNO SAVLADALA EKONOMIJU

Ekipa Thenološkog fakulteta pobjedivši ekipu Ekonomije ubilježili su prva dva boda u dosadašnjem dijelu takmičenja. Dobra koš razlika popela ih je sa devetog na peto mjesto uz  utakmicu manje. Lošija koš razlika u odnosu na ekipe Medicinskog i Pravnog fakulteta igrači Ekonomije za sada morat će se zadovoljiti sa osmim mjestom. Definitivno u šestom kolu Ekonomija će imati veoma težak zadatak protiv prvoplasirane ekipe Fakulteta elektrotehnike.

 MEDICINA  0 : 20 ERF

 Ekipa ERF –a ubilježila je dva boda za zelenim stolom iz razloga što ekipa Medicinskog fakulteta nije imala dovoljan broj igrača.

SATNICA I PAROVI ŠESTOG KOLA

  1. 16,00, FET : RGGF
  2. 16:45, MAŠINSTVO : EKONOMIJA
  3. 17:30, MEDICINA : PRAVO
  4. 18:15, ERF : TEHNOLOGIJA

Slobodna ekipa: US „Studenjak“

tabela-peto-kolo