STUDENTI ODIGRALI ČETVRTO KOLO ODBOJKAŠKE LIGE

By | 4. Decembra 2016

FARMACIJA LAKO DO NOVIH BODOVA

 „Farmaceuti“ su rutinski protiv ekipe Fakulteta elektrotehnike došli do novih bodova što je bilo dovoljno da zahvaljujući boljoj set razlici izbiju sa trećeg na prvo mjesto na tabeli.“Elektrotehničari“ su prvi set uzgubili sa 15:9, dok su drugi rezultatom 15:6. Ekipa Fakulteta elektrotehnike nije imala nikakvih pomjeranja na tabeli, ostala je na sedmom mjestu.

odbojka-igra

EKONOMIJA NAPRAVILA PREOKRET

 „Rudari“ su tijesno dobili prvi set rezultatom 18:16. Da meč nije završen pokazala je ekipa Ekonomskog fakulteta tako što je u dugom setu napravila preokret dobivši ga 15:8 što im je omogućilo da se vrate u igru. Treći finalni set bio je u korist ekipe „Ekonomije“ koji su uspjeli smirenošću i boljim servisom do pobjede 3:1 u setovima. Ekonomija trenutno ima lošiju set razliku u odnosu na „Rudare“ a dijele isti broj bodova (6).

POTOPLJENA EKIPA PRAVNOG FAKULTETA

 Da je naslov opravdan govore činjenice da ekipa Pravnog fakulteta u dosadašnjem dijelu takmičenja nema niti jednu pobjedu niti osvojenog seta. Duboko su na dnu tabele i pitanje je da li mogu učiniti bilo šta kako bi popravili narušeni imidž. Ovaj put bili su savladani od ekipe Mašinskog fakulteta rezultatom 2:0. Mašinci u sljedećem kolu neće imati nimalo laganog protivnika, naprotiv „koplja“ će ukrstiti sa ekipom FTOS.

ERF : FTOS

 Obje ekipe nisu se pojavile na terenu.

Satnica i parovi petog kola:

  1. 13:45, RGGF : FARMACIJA
  2. 14:30, ERF : EKONOMIJA
  3. 15:15, MAŠINSTVO : FTOS
  4. 16:00, FET : PRAVO

table-4-kolo-naj