JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA PRVOG DIJELA SEZONE

By | 6. Decembra 2016

Do kraja prvog dijela sezone Malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta u Tuzli preostalo je  još jedno kolo kada će usljediti pauza od dva mjeseca.

U sedmom kolu u pet utakmica postignuto je najviše golova u dosadašnjem dijelu takmičenja ukupno 51. Ovo kolo ostat će upamćeno po pobjedi Studentskog centra protiv PMF-a rezultatom 5:2, kao i da je ekipa Ekonomskog fakulteta napravila iznenađenja odigravši sa ekipom RGGF – a neriješeno 3:3. Pokazana su dva žuta kartona Klapiću (Ekonomija) i Softiću (Tehnologija) i jedan crveni Požegiću (RGGF).

Rezultati sedmog kola:

  1. FTOS 8 : 10 FILOZOFIJA
  2. EKONOMIJA 3 : 3 RGGF
  3. MIX 1 : 5  MAŠINSTVO
  4. ERF 8 : 6 TEHNOLOGIJA
  5. STUDENTSKI CENTAR 5 : 2 PMF

Osmo kolo u dosadašnjem dijelu takmičenja je rezultatski bilo najneizvjesnije, dva remija i tri pobjede sa samo jednim golom razlike. U odnosu na sedmo kolo pokazano je sedam  žutih i jedan crveni karton. Najnapetija utakmica odigrala se između ekipa ERF- a i Mašinskog fakulteta. Pored rezultatske pobjede ekipa ERF – a pobjedila je i u dodjeli žutih kartona rezultatom 4:2. Za ERF kartone su dobili: Mrkonjić (žuti), Alagić (žuti), Ahmetašević (dva žuta i crveni). Za Mašince kartone su dobili: Butković (žuti), Čosić (žuti). Ekipa  MIX – a napravila je iznenađenje odigravši 6:6 protiv Filozofije i tako došlo do jednog boda na tabeli. Ekipi FTOS vratio se najbolji igrač Tarik Huremović koji  zbog povrede nije igrao par utakmica. Svojim dolaskom i postignutim 5 pogodaka donijeo je dugo očekivanu pobjedu protiv ekipe Ekonomije. Studentski centar podjelom bodova protiv Tehnologije popeo se na dobro 6. mjesto na tabeli.

Rezultati osmog kola:

  1. ERF 4 : 3 MAŠINSTVO
  2. PMF 2 : 3 RGGF
  3. FILOZOFIJA 6 : 5 MIX
  4. FTOS 5 : 4 EKONOMIJA
  5. TEHNOLOGIJA 4 : 4 STUDENTSKI CENTAR

8-kolo