EKIPA RGGF PREUZELA VODSTVO NA TABELI

By | 15. Decembra 2016

STUDENJAK I DALJE NA DNU TABELE BEZ BODOVA

Ekipa „Studenjaka“ nakon odigranog sedmog kola i dalje bez bodova. U ovom kolu susreli su se sa izuzetno jakim „Rudarima“ koji jurišaju na prvo mjesto. Već u prvom poluvremenu „Rudari“ su napravili razliku od 20 poena i na odmor otišli sa rezultatom 20:7. U drugom poluvremenu rutinski su utakmicu priveli kraju nedozvolivši ekipi „Studenjaka“ da se rezultatski približe. Utakmica je završena rezultatom 50:20 u korist „Rudara“.

DERBI KOLA TEHNOLOGIJA : PRAVO

Kao što smo i najavili najzanimljivija utakmica bila je derbi između ekipe „Ekonomije“ i „Prava“ koji su imali isti broj bodova do ove utakmice. „Pravo“ je do kraja prvog poluvremena ostvarila malu prednost od 3 poena razlike 13:10 što je obećavalo neizvjesnost do kraja utakmice, tako je i bilo. Desio se preokret, „Tehnolozi“ su uzeli stvar u svoje ruke i do kraja utakmice ostvarivši prednost od 6 poena razlike pobjedila rezultatom 32: 26. Ova pobjeda „Tehnolozima“ donijela je dva nova boda i trenutno četvrto mjesto na tabeli.

EKIPA EKONOMIJE NADMUDRILA EKIPU ERF

 Ovom pobjedom  „Ekonomi“ su se izjednačili na tabeli sa po četiri boda sa ekipama ERF – a i „Pravnicima“. Borba za četvrto mjesto na tabeli i ulazak u play-off bit će krajnje neizvjesna. „Ekonomi“ su  bez većih problema savladala ekipu ERF- a rezultatom 35 : 20. Također, ukoliko se potrude mogli bi i do novih bodova jer se u sljedećem kolu susreću sa „Pravnicima“.

Ekipa Fakulteta elektrotehnike dva boda ubilježila je za „zelenim stolom“ jer ekipa Medicinskog fakulteta nije se pojavila.

Satnica i parovi osmog kola:

  1. 16:00, FET : MAŠINSTVO
  2. 16:45, STUDENJAK : TEHNOLOGIJA
  3. 17:30, MEDICINA : EKONOMIJA
  4. 18:15, ERF : PRAVO

Slobodna ekipa RGGF – a

tabela-7-kolo-kosarka