SVE SPREMNO ZA MEĐUUNIVERZITETSKE SUSRETE PRESS KONFERENCIJA

By | 15. Maja 2017

Dana 15.5.2017. godine održana je press konferencija povodom najave sportske manifestacije Međuuniverzitetski sportski susreti „Balkanijada Tuzla 2017„ koja će se održati od 17.5.-19.5.2017. godine u organizaciji Studentskog parlamenta i Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli.

Prisutnima se obratila prof. dr. Zumreta Kušljugić, rektor Univerziteta u Tuzli naglasivši bitnost i važnost organizovanja ovakvih sportskih manifestacija na Univerzitetu, posebice ako se uzme u obzir da ovakvih manifestacije nedostaje u Bosni i Hercegovini. Takođe, istakla je veliku podršku ovom projektu i spremnost Univerziteta da revitalizira sportske terene u Kampusu Univerziteta u cilju kako bi se studentima, zaposlenicima i građanstvu omogućilo bavljenje sportskim aktivnostima.

press2

Sekretar Centra za sport Univerziteta u Tuzli, Alan Alagić otkrio je da će na BALKANIJADI učestvovati studenti iz Tuzle, Zenice, Bihaća, Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Brčkog, Travnika, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Prištine.Na kraju svog obraćanja Alagić se zahvalio sponzorima i pokroviteljima manifestacije, te rekao kako očekuje da BALKANIJADA u dogledno vrijeme postane tradicionalna.

Ovogodišnja sportska manifestacija sadrži takmičenja u malom nogometu, košarci, odbojci, stonom tenisu, šahu i atletici. Na svečanom otvaranju koje će se desiti 17.5.2017. godine u 20,00 sati u Univerzitetskoj dvorani bit će organizovan prigodan kulurno zabavni program.

„Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprijeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji Univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput timskog duha, solidarnosti i tolerancije” rekao je Neđžad Hodžić, predsjednik Studentskog parlamenta.

press3
POKROVITELJI:
UNIVERZITET U TUZLI, VLADA TK-a, FEDERALNO MINISTARSTVO KULURE I SPORTA, HOTEL „TUZLA“, BH-TELECOM, TRANSTURIST D.D. TUZLA, RED BULL
GENERALNI RADIJSKI POKROVITELJ
Radio Kameleon
GLAVNI WEB POKROVITELJ
Tuzlanski.ba
MEDIJSKI POKROVITELJI:
RTV TK-a, RTV 7, BH Radio 1, Kameleon.ba, Tuzlarije,