SVEČANO OTVORENI MEĐUUNIVERZITETSKI SPORTSKI SUSRETI “BALKANIJADA TUZLA 2017”

By | 19. Maja 2017

U Univerzitetskoj sportskoj dvorani, u srijedu 17.05.2017. godine je svečano otvorena sportska manifestacija “Balkanijada Tuzla 2017”, koja će se održati od 17.05. do 19.05.2017. godine,  u organizaciji Studentskog parlamenta i Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli, u saradnji sa Centrom za sport.

Riječ je o međuuniverzitetskim sportskim susretima koji su okupili više od 200 studenata, sa12 univerziteta iz regiona: Tuzle, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Bihaća, Mostara, Zenice, Brčkog, Travnika, Bijeljine, Banja Luke i Zagreba,  koji će se u naredna tri dana takmičiti u šest sportova: malom fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu, atletici i šahu.

IMG_9215

Nažalost, svoj dolazak u Tuzlu su odgodili studenti Univerziteta u Prištini, a već je ranije najavljeno kako su učešće na Balkanijadi otkazali studenti iz Slovenije.

Sportsku manifestaciju “Balkanijada Tuzla 2017” zvanično je otvorio Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, Zlatan Muratović.

IMG_9209

– Čast mi je otvoriti jednu ovakvu manifestaciju koja stvara pozitivan ambijent zajedništva i lijepog druženja među mladim ljudima. Gostima koji su došli iz drugih univerzitetskih gradova, kao i drugih država, upućujem iskrenu dobrodošlicu u Tuzlu sa željom da ponesu lijepe utiske iz našeg kantona. Balkanijada je jedinstvena prilika da univerziteti iz regiona doprinesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unapređenju rekreativnog i amaterskog sporta – poručio je ministar Muratović.

IMG_9271

Svoje prigodne govore na otvaranju održali su i prof. dr. Zoran Iličković, v.d. prorektor za naučno-istraživački rad Univerziteta u Tuzli, te Nedžad Hodžić, predsjednik Studentskog parlamenta.

IMG_9239

Takmičenja počinju u četvrtak, 18.05.2017. godine, a održavaće se na nekoliko lokacija, u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, te na glavnom i pomoćnim terenima Gradskog stadiona Tušanj.

Pokrovitelji manifestacije:

UNIVERZITET U TUZLI, VLADA TK-a, FEDERALNO MINISTARSTVO KULURE I SPORTA, HOTEL „TUZLA“, BH-TELECOM, TRANSTURIST D.D. TUZLA, RED BULL

GENERALNI RADIJSKI POKROVITELJ: Radio Kameleon

GLAVNI WEB POKROVITELJ: Tuzlanski.ba

MEDIJSKI POKROVITELJI:

RTV TK-a, RTV 7, BH Radio 1, Kameleon.ba, Tuzlarije