RUDARI OSVOJILI II UNIVERZITETSKI MALONOGOMETNI KUP

By | 4. Jula 2017

Dana 29.6.2017. godine u organizaciji Univerzitetskog sportskog društva i Centra za sport povodom Ljetnog univerziteta održan je II Univerzitetski malonogometni kup za zaposlenike Univerziteta u Tuzli. Na turniru se moglo vidjeti mnogo želje i motiva za pobjedom kod svih ekipa a posebno kod ekipe Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, koji su na njihovu žalost ispali već u prvom kolu takmičenja izgubivši od ekipe Mašinskog fakulteta.

U prvoj polufinalnoj utakmici susrele su se ekipe Ekonomije i Mašinstva, obje ekipe su željele da se nađu u finalu, Mašincima je očigledno nedostajalo snage što je ekipa Ekonomije iskoristila i plasirala se u finale pobjedom 7:2.

Finale turnira smo već mogli vidjeti u drugoj polufinalnoj utakmici gdje su se susreli vječiti rivali ekipe FTOS  i RGGF –a.  Dosta neizvjesna utakmica, u konačnici Rudari su odnijeli pobjedu rezultatom 3:2 i izborili mjesto u finalu.

U utakmici za 3. mjesto nakon izvođenja penala ekipa Mašinaca bila je bolja u pucanju penala, savladavši ekipu FTOS-a 5:4 ipak je uzela pehar u svoje ruke.

Definitivno najprijatnije iznenađenje turnira je ekipa Ekonomije koja je uspjela doći do finala i ukrstiti „koplja“ sa Rudarima koji trenutno važe za ubjedljivo najbolju ekipu. Ekipa Ekonomije vrlo lako je mogla i osvojiti turnir da su imali malo više sreće u izvođenju penala. Rudari su pobjedivši ekipu Ekonomije rezultatom 4:3 trijumfovali ovu sezonu. U rukama se našao pehar II Univerzitetskom malonogometnog turnira i prvaka malonogometne lige za zaposlenike sezone 2016/2017.

Poredak 3 prvoplasirane ekipe:

  1. Rudarsko geološko-građevinski fakultet
  2. Ekonomski fakultet
  3. Fakultet za tjelesni odgoj i sport

CENTAR ZA SPORT

Galerija slika