SUDAR DVIJE NAJJAČE EKIPE LIGE FTOS 5 : 5 TEHNOLOGIJA

By | 14. Novembra 2017

DIREKTAN SUDAR IZMEĐU EKIPA FTOS I TEHNOLOGIJE REZULTIRAO TRI ŽUTA KARTONA

Naslov je doslovce opravdao naziv i igru između ekipa FTOS i Tehnologije. Direktan sudar rezultirao je tri žuta kartona, jedan penal i bezbroj faulova. Ekipa Tehnološkog fakulteta pojačana novim igračima bila je izuzetno motivisana da pobjedi ekipu FTOS i tako već na samom početku lige pokaže ko je favorit. Pošlo im je za nogom već u 6. minuti kada Mujanović za Tehnologe postiže pogodak, sreća nije dugo trajala, u 8. minuti Salkić izjednačava na 1:1. U međuvremenu kapiten FTOS na klupi dobija žuti karton zbog prigovora sudiji. Igra se rasplamsava, faulovi na obje strane, u 15. minuti Karić dovodi Tehnologe do vodsta 2:1. Ekipa FTOS preko Salkića u 18. minuti vraća igru na početak. Publika je bez daha pratila utakmicu, veoma gruba igra (Salkić – FTOS žuti karton, Čivić – Tehnologija žuti karton) na obje  potrajala je sve do samog kraja utakmice. Obje ekipe su prikazale tehničko – taktičku spremnost, pobjeda za dlaku je izmakla ekipi Tehnologije koja je pri samom kraju utakmice primila gol (Džibrić FTOS) moravši se zadovoljiti jednim bodom. Konačan rezultat 5:5 .

MAŠINCI NEUPADLJIVO DO NOVA TRI BODA

Mašinci su u 4. kolu bez većih problema uspjeli savladati Filozofe i tako zajedno sa još tri ekipe sa vrha tabele djeliti isti broj bodova (10). Filozofija oslabljena bez igrača Mirze Bašića koji na njihovu žalost ne igra više, nije imala nikakve šanse protiv uigranih Mašinaca. Rafalna paljba od devet golova  u mreži Filozofije govori nam o nadmoćnosti ekipe Mašinskog fakulteta. Poraz Filozofa uspio je ublažiti Akeljić postigavši 2 pogotka. Filozofija ukoliko želi napraviti neku promjenu na tabeli u nastavku takmičenja morat će ozbiljnije pristupiti sljedećim utakmicama. Konačan rezultat 9:2. Predstavljamo ekipu Mašinskog fakulteta.

EKONOMIJA UBILJEŽILA PRVU POBJEDU

Nakon upućene žalbe od strane Ekonomije protiv Tehnologije i uvidjevši da nisu bili u pravu „stali su na loptu”, i ozbiljno se pripremili za utakmicu protiv Studentskog centra. Uspjeli su slaviti pobjedu rezultatom 6:3, golove za Ekonomiju postigli su: Smajlović (2), Klapić (1), Kozarević (1), Džafić (2), strijelci za ekipu Studentskog centra: Mehmedović (2) i  Sakić (1). Ekonomija u narednom kolu dočekuje ekipu Filozofskog fakulteta i ukoliko se potrude mogli bi osvojiti 3 nova boda. Studentski centar će se susresti sa nimalo ugodnim Rudarima.

RUDARI POTOPILI PMF

Ekipa Rudara ne bi se mogla pohvalit igrama na početku sezone, naprotiv, ubilježili su do sada dvije pobjede i dva poraza. Službeni rezultat protiv FTOS može ih koštati i pehara. Utakmica protiv PMF –a možemo reči da je odigrana rutinski prilog tome je rezultat 7:1. Rudari su u ovoj sezoni dobili pravu konkurenciju za osvajanje lige, neće im biti nimalo jednostavno pogotovo ako uzmemo u obzir da su trenutno na tabeli peto mjesto. PMF takođe dijeli peto mjesto sa Rudarima koje u sljedećem kolu očekuje neugodna ekipa ERF- a. Ekipi  PMF- a oduvjek je odgovarala igra ERF-a i vjerovatno će u ovoj utakmici tražiti svoju šansu za nova tri boda.

SRCA IGRAČA ERF OKOVANA TUGOM

Opće je poznato da večina najboljih igrača ERF-a dalaze sa JZU UKC Tuzla koji su angažovani na Medicinskom fakultetu. Još veća gorčina je to što su u ovom kolu morali da igraju protiv svojih kolega, ekipe Medicinskog fakulteta. Iza kuloara se priča da su neki čak pokušali i da izbjegnu ovaj susret kako ne bi nanijeli „bol” svojim radnim kolegama ali na žalost ekipe Medicinskog fakulteta izgleda su to samo bile prazne priče, jer na terenu je izgledalo sasvim drugačije. Rezultat od 9:1 nam govori da su strijelci za ekipu ERF-a Ahmetašević (4), Smajlović (1), Jović (1) i Harćin (1) iako ima je matičnost Medicinski fakultet krajnje profesionalno odradili ovu utakmicu. Ako možemo reči ko je najsretniji u ovom nesretnom susretu to je kapiten ERF-a Zamir Mrkonjić koji pretenduje osvajanju prvog mjesta ove sezone. Predstavljamo ekipu ERF-a.

Tabela nakon četvrtog kola:

R.b. NAZIV EKIPE UT POB NER POR  GPO GPR GR BOD
1. EDUKACIJSKO – REH. FAKULT. 4 3 1 0 33 7 26 10
2. TEHNOLOŠKI FAKULTET 4 3 1 0 35 9 26 10
3. FTOS 4 3 1 0 30 8 22 10
4. MAŠINSKI FAKULTET 4 3 1 0 32 17 15 10
5. RGGF 4 2 0 2 12 7 5 6
6. PRIRODNO –MAT. FAKULTET 4 2 0 2 9 19 -10 6
7. MEDICINSKI FAKULTET 4 1 0 3 11 26 -15 3
8. EKONOMSKI FAKULTET 4 1 0 3 9 26 -17 3
9. FILOZOFSKI FAKULTET 4 0 0 4 2 23 -21 0
10. STUDENTSKI CENTAR 4 0 0 4 7 32 -25 0

* UT – Broj odigranih utakmica, POB – Broj ostvarenih pobjeda, NER – neriješenih utakmice, POR – Broj poraza, GPO – Broj postignutih golova, GPR – Broj primljenih golova, GR-Gol razlika, BOD – Broj Bodova.

V KOLO, 15.11.2017. GODINA

  1. TEHNOLOGIJA : MAŠINSTVO
  2. MEDICINA : FTOS
  3. PMF : ERF
  4. STUDENTSKI CENTAR : RGGF
  5. FILOZOFIJA : EKONOMIJA

GALERIJA SLIKA: