FILOZOFIJA I STUDENTSKI CENTAR NAKON 7 KOLA UPISALI PRVE BODOVE

By | 7. Decembra 2017

MAŠINCI POKAZALI ZUBE EKIPI FTOS –A

 Prva utakmica 7. kola Malonogomene lige bila je naujzbudljivija i najdramatičnija. U prilog tome idu dva crvena, tri žuta kartona i neizvjesni rezultat. Trakić već u 6. minuti dovodi u vodstvo ekipu Mašinaca, sreća nije dugo trajala, Hodžić u 7. minuti izjednačava na 1:1. Igra ponovo počinje ispočetka, kapiten ekipe Mašinskog fakulteta Ćosić pokazuje ozbiljnost i namjeru svoje ekipe pogodkom u 8. minuti  za vodstvo 2:1 da ih interesuje samo pobjeda. Najbolji strijelac ekipe FTOS-a  golom u 9. minuti vraća igru na fabričke postavke. Drama se nastavila i u drugom poluvremenu, loptu u „svoje ruke“ uzima igrač FTOS-a Zahirović i postiže 3 pogodka. Konačnom  rezultatu 5:3 prethodili su kartoni  crveni (Butković), žuti (Bečirović) za Mašince i crveni (Salkić), žuti (Zahirović i Bilalić) za ekipu FTOS-a. FTOS oslabljen zbog dobijenog crvenog kartona za igrača Salkića ne oćekuje nimalo lagana utakmica protiv ekipe ERF-a.

 FILOZOFIJA I STUDENTSKI CENTAR NAKON SEDMOG KOLA UPISALI PRVE BODOVE

Obje ekipe u ovoj utakmici vidjeli su svoju šansu za prvu pobjedu. Rezultat 3:3 možda je ipak najrealniji tako da su obje ekipe na tabelu okačili po jedan bod. Ekipa Filozofije oslabljena neigranjem igrača Bašića ne pruža dobru igru kao što je to bilo prethodnih sezona. Kapiten Nazibegović ukoliko želi dostojanstveno stati pred svoje igrače i radne kolege morati će poduzeti određene mjere kako bi sačuvao ugled ekipe. Već u narednom kolu očekuje ih nimalo ugodna ekipa PMF-a koja zna iznenaditi i mnogo jače ekipe. Kapiten Studentskog centra Džihanović u susretu sa Mašincima morat će pripremit ozbiljnu taktiku ukoliko želi da izvuče jedan bod ili čak da napravi neko iznenađenje. Strijelci za Studentski centar: Džihanović (1), Sakić (1), Mehmedović (26), Filozofski fakultet: Mašić (2), Gurda (1). Žute kartone dobili su Đihanović (Studentski centar) i Osmanović (Filozofski fakultet).

Predstavljamo ekipu Tehnološkog fakulteta

ZA RUDARE 3 BODA BEZ PO MUKE

Rudari su službenim rezultatom 3: 0 zbog nedolaska ekipe Medicinskog fakulteta ubilježili petu pobjedu i popeli se na četvrto mjesto na tabeli. Za osvajanje novih bodova u narednom kolu morat će se mnogo više potruditi jer na „megdan“ dolazi im ekipa Tehnologije.

SMAJIĆEVA LJEVICA BILA JE NEDOVLJNA DA SE SAVLADA EKONOMIJA

Ekipa Ekonomskog fakulteta ovom pobjedom bilježi četvrtu pobjedu i šesto mjesto na tabeli. Da li je se katarza desila dolaskom Umihanića na neke od utakmica ili je nešto drugo u pitanju pokazat će vrijeme, očigledno da je kapiten Kozarević uspio posložiti „stvari“ u svojoj ekipi. Dovođenje Babajića u svoju ekipu pokazalo se opravdanim, nedovoljna pružena minutaža na matičnom fakultetu (RGGF) kao i sposobnost kapitena Kozarevića da prepozna kvalitete Babajića možda su i odlučile ovu utakmicu. Od  dva postignu pogodtka jedan veoma rijetko se može vidjeti na utakmicama malog nogometa, kada je voleom Babajić zatresao je mrežu izuzetnog golmana PMF-a Mačka. Rudari su olako ispustili ovog golgetera. Ekipa PMF- a  tri boda mogu tražiti u sljedećem kolu kada igraju protiv Filozofije, ovo je velika šansa kapitenu Kunosiću da ovom pobjedom vrati moral svojim igračima. Strijelci za ekipu PMF- a: Smajić (2), Mačak (1), Baraković (1), strijelci za ekipu Ekonomskog fakulteta: Klapić (2), Pavić (1), Babajić (2), Kozarević(1). Konačan rezultat 6:4.

TEHNOLOZIMA NEDOSTAJALO I OVAJ PUT SREĆE

Očigledno je da su se Tehnolozi nametnuli kao veoma važan faktor u ovoj sezoni, što se vidjelo i kroz utakmicu sa ekipom ERF –a koja je za sada ima 5 pobjeda 2 nerješena rezultata i 2. mjesto na tabeli. Organizator je smatrajući da bi utakmica mogla biti  najzanimljivija obezbjedila prenos uživo preko FB profila USD Tuzla. Igralo se tvrdo na obje strane, Šarić u 3. minuti dovodi Tehnologe u vodstvo od 1:0. Vrlo brzo ekipa ERF-a izjednačava golom Ahmetaševića. Presing od strane Tehnologije rezultirao je golom Mujanovića u 13. minuti što je ostavljalo dovoljno vremena ekipi ERF-a da napravi rezultatske promjene. To se na njihovu sreću desilo u zadnjim sekundama utakmice kada je Ahmetašević eurogolom postigao izjednačujući gol, obezbjedivši nastavak utrke za eventualno osvajanje prvog mjesta na tabeli. Tehnolozi po ko zna koji put u zadnjim trenutcima primaju golove što onemogućava kapitenu Ahmetoviću da zauzme prvo mjesto na tabeli.

Tabela nakon odigranog 7. kola:

R.b. NAZIV FAKULTETA UT POB NER POR  GPO GPR GR BOD
1. FTOS 7 6 1 0 50 17 33 19
2. EDUKACIJSKO – REH. FAKULT. 7 5 2 0 51 13 38 17
3. TEHNOLOŠKI FAKULTET 7 4 3 0 50 16 34 15
4. RGGF 7 5 0 2 28 11 17 15
5. MAŠINSKI FAKULTET 7 4 2 1 46 29 17 14
6. EKONOMSKI FAKULTET 7 3 0 4 25 38 -13 9
7. PRIRODNO –MAT. FAKULTET 7 2 0 5 18 35 -17 6
8. MEDICINSKI FAKULTET 7 1 0 6 16 48 -32 3
9. FILOZOFSKI FAKULTET 7 0 1 6 7 40 -23 1
10. STUDENTSKI CENTAR 7 0 1 6 14 52 -38 1

* UT – Broj odigranih utakmica, POB – Broj ostvarenih pobjeda, NER – neriješenih utakmice, POR – Broj poraza, GPO – Broj postignutih golova, GPR – Broj primljenih golova, GR-Gol razlika, BOD – Broj Bodova.