42 GODINE UNIVERZITETA U TUZLI OBILJEŽENO PLESNIM BALOM

By | 16. Januara 2019

Povodom obilježavanja 42 godine postojanja i rada Univerziteta u Tuzli 20.12.2018. godine održana je manifestacija Univerzitetski plesni bal u organizaciji Centra za sport Univerziteta u Tuzli, Studentskog parlamenta UNTZ i Univerzitetskog plesnog kluba.

DSC_1568

Prof. dr. Nermina Hadžigrahić, Rektorica Univerziteta u Tuzli prigodnim obraćanjem otvorila je Univerzitetski plesni bal.

Preko 250 studenata, zaposlenika Univerziteta i građana imalo je priliku da uživa u prekarasnom ambijentu restorana „Breza“ hotela Tuzla i da uz klasičnu, latino, zabavnu i disko muziku pokažu svoje plesno umijeće.

Bal je pored zabavnog imao i takmičarski karakter, stručni žiri u sastavu Mirela Biberović Univerzitet u Tuzli, Faris Suljagić kozmetički studio „Farah“, Daria Brkić turistička agencije Golden Tours i Jasmin Bajrić, predstavnik Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK- a nisu imali nimalo lagan zadatak.

DSC_1593
Najveće plesno umijeće pokazali su Martina Đulabić i Semir Zulić, studenti Fakulteta elektrotehnike koji su osvojili prvo mjesto i glavnu nagradu putovanje na Vlašić, poklon turističke agencije Golden Tours, drugo mjesto osvojili su studenti Nina Hurić i Emir Jahić i treće mjesto Amela i Omer Ibrahimagić.

Kako zaista izgleda kada plešu profesionaci prezentirali  su svjetski i evropski prvaci u argentinskom tangu i salsi Vedran Marčeta i Valentina Vavra. Goste je zabavljala grupa „Big Brothers“ i vokalni ansambl „Libero“.

Pokrovitelji: Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK- a, Univerzitet u Tuzli
Sponzori: Golden Tours, DKC Farah Tuzla, FC Body Control

GALERIJA SLIKA: