14. JANUARA VELIKO FINALE

By | 10. Januara 2020

UNTZ Futsal liga stigla je do same završnice u kojoj se u finalnoj utakmici sastaju ekipe Medicinskog fakulteta i Mašinskog fakulteta.

Finalna utakmica između navedenih ekipa odigrat će se u utorak 14. januara 2020. godine u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, sa početkom u 18h. Pored finalne utakmice na isti dan u 17h odigrat će se utakmica za treće mjesto, a snage će odmjeriti ekipe Filozofskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike.

MG_0651

Da nas u finalnoj utakmici očekuje uzbudljiv i dramatičan nogomet, govore i statistički podaci prema kojima su obje ekipe postigle u dosadašnjem dijelu takmičenja ukupno 80 golova, od toga ekipa Medicinskog fakulteta 42, a ekipa Mašinskog fakulteta 38. S

Ekipa Mašinskog fakulteta u finalni susret ulazi puna samopouzdanja nakon osvajanja prvog mjesta na manifestaciji “Studentski dani sporta”. Mnogo odgovornosti će biti na leđima “nervoznog” Bijelića koji je glavni pokretač igre ekipe Mašinskog fakulteta. Ipak, glavne konce u ekipi vuče sa užarene selektorske pozicije asistent Denis Bećirović, a kakvu strategiju sprema za finale ostaje da vidimo, jer “Mašinci” se spremaju u velikom broju za ovu utakmicu. Stižu nam informacije da se angažuju i grupišu studenti da naprave pravi “pakao u dvorani” za svoje protivnike.

MG_0686

Ekipa Medicinskog fakulteta na terenu predvođena “pravim” Delijom zaista izgleda impresivno što se vidi i okom statistike. Na momente protivnika svjesno puste da igra, da preuzme incijativu, a zatim nastaje “razarajuća” opsada protivničkog gola, kada sijeva na sve strane ubojitim šutevima. Ovi dečki su prošle sezone igrali najljepši nogomet, ali im je izmaklo finale. Ove godine su tu nakon teške polufinalne utakmice protiv ekipe FET-a, a sigurno najbolje u dosadašnjem dijelu takmičenja. Za “veliki povratak” na tron i bitku za najbolje na Univerzitetu u Tuzli ponajviše je zaslužna selektorska ruka dr. Sejfe Begića. Vjerujemo da napadačka taktika za finale neće razočarati navijače.

Pozivamo sve zainteresirane kolegice i kolege studente i zaposlenike da prisustvuju odigravanju navedenih utakmica ovogodišnje UNTZ FUTSAL LIGE, te da podrže svoje ekipe.