Miralem Pjanić ambasador manifestacije: Univerzitet u Tuzli izabrao najbolje sportiste svojih takmičenja

By | 18. Aprila 2019

Dana 15.04.2019. godine u Narodnom pozorištu Tuzla održana prva manifestacija “Izbor najboljih sportista takmičenja Univerziteta u Tuzli 2018”.

DSC_1252 U odličnoj atmosferi i dobroj organizaciji koju zajednički potpisuju Studentski parlament Univerziteta u Tuzli, Univerzitetsko sportsko društvo i Centar za sport Univerziteta u kreirana je manifestacija koja ima za cilj stvoriti novi sistem vrednovanja ostvarenih sportskih rezultata studenata, ali i predstavljanje budućim studentima mogućnosti Univerziteta u Tuzli kroz vannastavne aktivnosti.

Priznanja i zahvalnice sinoć su dobili najuspješnije ekipe i pojedinci, studenti i zaposlenici Univerziteta u Tuzli, te nagrađeni u drugim kategorijama koji su učestvovali ili dali doprinos u organizaciji sportskih takmičenja i sporta na Univerzitetu u Tuzli u 2018. godini. Najgrade najboljim sportistima među studentima dodijelila je rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr. Nermina Hadžigrahić.

Ponosni ambasador manifestacije bio je naš proslavljeni nogometni reprezentativac Miralem Pjanić, koji se prisutnima u Narodnom pozorištu obratio video linkom. Pjanićev dres koji je će biti dio Muzeja sporta na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport dekanu Fakulteta za tjelesni odgoj i sport prof. dr. Vlatku Šeparoviću uručio je prof. dr. Zijad Požegić, Pjanićev rođak.

U konkurenciji sudenatskih takmičenja priznanja su dodijeljena najboljim pojedincima i ekipama.

DSC_2338

Najbolja igračica odbojkaške lige Univerziteta u Tuzli je Daliborka Simić, Mašinski fakultet.

Najbolji igrač odbojkaške lige Univerziteta u Tuzli je Amir Karamović, Fakultet za tjelesni odgoj i sport.

Najbolji igrač košarkaške lige Univerziteta u Tuzli je Adi Jusufović, Fakultet elektrotehnike.

DSC_1224

IMG_1227

Najbolji igrač malonogometne lige Univerziteta u Tuzli je Semir Adrović, Fakultet za tjelesni odgoj i sport.

Priznanje za fair – play košarkašku ekipu dodijeljeno je ekipi Farmaceutskog fakulteta, za fair – play odbojkaškoj ekipi, ekipi Fakulteta elektrotehnike, te za fair – play malonogometnu ekipu, ekipi Studentskih domova.

Priznanje za najuspješniju košarkašku ekipu dobila je ekipa Fakulteta elektrotehnike, najuspješnija odbojkaška ekipa je ona sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, a ekipa sa ovog fakulteta je proglašena i za najuspješniju malonogometnu ekipu.

U kategoriji “Malonogometna liga zaposlenika” nagrađeni su: za fair play ekipa Filozofskog fakulteta, a najuspješnija ekipa za sezonu 2017/2018. je ekipa Tehnološkog fakulteta.

DSC_1235

Priznanje za najboljeg kapitena dobio je prof. dr. Sead Nazibegović, kapiten ekipe Filozofskog fakulteta. Prof. dr. Sanel Nuhanović dobio je priznanje za najboljeg golmana, a najbolji strijelac je mr. sc. Emir Ahmetašević iz ekipe Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta.

Priznanje za najboljeg igrača dobio je asistent Almedin Mujanović, igrač ekipe Tehnološkog fakulteta.

Organizator manifestacije je uručio i zahvalnice za doprinos u razvoja sporta na Univerzitetu u Tuzli.

DSC_1137

Zahvalnica za doprinos i razvoj univerzitetskog sporta iz reda studenata uručena je Nedžadu Hodžiću, studentu Medicinskog fakulteta i predsjedniku Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli.

Zahvalnicu za afirmaciju i razvoj univerzitetskog sporta, iz reda zaposlenika dobio je prof. dr. Suad Kunosić.

Zahvalnica za međunarodnu promociju univerzitetskog sporta dodijeljena je prof.dr. Zijadu Požegiću.

IMG_1552

U zabavnom dijelu manifestacje nastupili su muzički sastav “Senčo i Bobo”, članice kluba Ritmičko-sportske gimnastike Sloboda iz Tuzle, učenici Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” iz Tuzle i Mješoviti hor UKUD “Zvonko Cerić”. Program je vodila Adrijana Ćudić.

Zlatni sponzor manifestacije bio je Bicom Systems. Srebrni sponzor Univerzitetsko sportsko društvo, a sponzori: Grad Tuzla, Juventa sport, Red Bull, Zavod za humanu reprodukciju “Dr. Balić” i MARBO. Medijski pokrovitelji manifestacije RTV TK, RTV 7, Radio Kameleon i portali Tuzlarije i Tuzlainfo, a kao prijatelji manifestacije organizaciju su pomogli Narodno pozorište Tuzla, te agencije Level i Promus iz Tuzle.

GALERIJA SLIKA: